09:43 29.08.2016

Цигани погодилися полишити Лощинівку Одеської області, де проти них повстали жителі

2 хв читати

Представники ромської національності погодилися полишити село Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де на них ополчилися інші жителі після вбивства 8-річної дівчинки, у якому підозрюють 20-річного цигана.

Як повідомила в неділю агентству "Інтерфакс-Україна" голова Ізмаїльської райдержадміністрації Валентина Стойкова, попри те, що сільська рада ухвалила рішення про виселення ромів із Лощинівки, в юридичному плані таке рішення не має сили, і немає механізму для його виконання. Разом з тим, цигани розуміють, що в таких умовах вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому було досягнуто компромісного рішення про їх переїзд в інші населені пункти району.

За словами В. Стойкової, з 9.00 понеділка поліція забезпечить охорону циган, які мешкали в Лощинівці, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі. Наразі в райдержадміністрації не мають даних про те, яка кількість ромів полишить село. За даними В. Стойкової, в ньому проживало не менше 50 представників циган, зокрема сім'ї з дітьми. Але в деяких будинках ромів була прописана велика кількість людей, в одному з будинків – прописано 40 осіб.

Крім того, районна влада домовилися з представниками ромської громади Ізмаїльського району про визначення осіб, відповідальних за дотримання правопорядку в населених пунктах, де проживають цигани. А з поліцією – про посилення заходів з охорони громадського порядку в Лощинівці та інших населених пунктах району.

Як повідомлялося, громада села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області під час зборів громади у зв'язку з вбивством 8-річної дівчинки, імовірно 20-річним циганом, висунула вимогу виселити з населеного пункту всіх представників цієї національності. У неділю, на збори села зібралося кілька сотень його жителів. Вони вимагали від присутніх депутатів сільради провести екстрену сесію, яка підтримала б рішення зборів села. Відповідну сесію було проведено одразу ж, депутати сільради підтримали рішення громади.

Прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області підтвердила, що у вбивстві дівчинки обґрунтовано підозрюють представника ромської національності. До Лощинівки прибули працівники поліції з Головного управління Нацполіції в Одеській області, щоб не допустити подальших заворушень.

Нині за фактом вбивства і за фактом заворушень проводять слідчі дії. За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Затриманому у зв'язку зі вбивством цигану пред'явлено підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За фактом заворушень розпочато кримінальне провадження за ст.194 (знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА