17:47 01.09.2016

Держрезерв вважає провокацією службове розслідування роботи голови відомства

2 хв читати
Держрезерв вважає провокацією службове розслідування роботи голови відомства

Службова перевірка голови Державного агентства резерву України (Держрезерв) Вадима Мосійчука, ініційована Кабінетом Міністрів 31 серпня, базується переважно на застарілих фактах і спрямована на зміну ефективного керівництва агентства, йдеться в заяві Держагентства в четвер.

"Ініціювання розслідування без фактів - не більше ніж провокація з метою зміщення ефективного управлінця, який уперше в історії України вирішив навести лад у системі Держрезерву України", - йдеться в документі.

Держрезерв стверджує, що майже всі зазначені в матеріалах порушення датовані 2014 роком і початком 2015 року - періодом до призначення В.Мосійчука.

Відомство уточнює, що звинувачення у відсутності заходів із повернення дебіторської заборгованості у розмірі 90 млн грн за загальним фондом та 2,6 млрд грн - за спеціальним направлені не за адресою, оскільки повернення такої заборгованості є безпосередньою функцією Державної виконавчої служби. "Держрезерв не наділений функціями колекторів і може лише ініціювати цей процес", - зазначають у відомстві.

У Держрезерві додають, що за нинішнього керівника за вісім місяців 2016 року вдалося повернути понад 8 млн грн боргів, тоді як за весь 2015 рік - трохи більше ніж 4 млн грн.

Стосовно претензійно-позовної роботи, в недостатності якої звинувачують В.Мосійчука, відомство пояснило, що за відсутності в кошторисі в 2015 році коштів на сплату судового збору воно було позбавлене можливості подавати будь-які позови у вересні-грудні минулого року. Проте поточного року в бюджеті на ці цілі виділено 0,9 млн грн, що дало змогу подати вісім позовів на суму більше ніж 81 млн грн.

"Офіційно заявляємо - фактів порушень діючим головою Держрезерву своїх службових обов'язків немає і бути не може", - наголошується в заяві.

Згідно з нею, в червні 2016 інша група експертів Мінекономрозвитку України вже провела перевірку діяльності Держрезерву, але не виявила ніяких зауважень до роботи агентства, а ще раніше агентство перевіряли Держфінінспекція, НАБУ, Нацдержслужба.

В.Мосійчук, чиї слова наведено в заяві, нагадав, що його, як колишнього директора європейської компанії з управління активами, рік тому запросили на цю посаду для здійснення радикальних змін і реформування системи держрезерву. За його словами, за цей час вдалося очистити систему, звільнити 14 керівників підприємств і організацій, після чого вивести їх на рентабельну роботу та розпочати модернізацію, а також поповнити запаси держрезерву і заощадити близько 130 млн грн бюджетних коштів. Голова Держрезерву нагадав, що нині за участю "Бейкер Тіллі Україна" триває робота з консолідації підприємств.

В.Мосійчук також зазначив, що подав заяву про допуск на засідання Кабміну з питання про службове розслідування, проте безрезультатно.

Держрезерв зазначає, що надасть усі матеріали перевірок НАБУ і Нацдержслужбі для проведення об'єктивного аналізу діяльності агентства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА