12:12 02.09.2016

В Україні розпочали роботу поліцейські омбудсмени

1 хв читати
В Україні розпочали роботу поліцейські омбудсмени

У Києві в п'ятницю почало функціонувати перше в Україні управління забезпечення прав людини Національної поліції, повідомила голова відомства Хатія Деканоїдзе.

"Майже в усіх обласних центрах будуть такі представники. У нас поки що немає ресурсів, щоб такий поліцейський омбудсмен був у кожному маленькому райвідділі, але у них інструкція така, що мають промоніторити всю ситуацію в області", - сказала вона під час відвідування новоствореного Управління забезпечення прав людини в Києві.

За словами Х.Деканоїдзе, поліцейський омбудсмен стежитиме за дотриманням прав людини на місцях. "Поліцейський омбудсмен у будь-який час може перевірити ситуацію в ізоляторах тимчасового тримання", - повідомила вона.

Голова Нацполіції поінформувала, що було відкрито набір до цієї структури, проведено відповідні тренінги, навчання.

Також вона поінформувала, що поставила завдання начальникам територіальних органів Нацполіції України, щоб вони особисто промоніторили ситуацію в райвідділах середніх і маленьких міст. "Якщо я знайду райвідділ, який не відвідав начальник ГУ Нацполіції, ця людина залишить свою посаду", - запевнила Х.Деканоїдзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА