20:35 05.09.2016

Доповідач Європарламенту рекомендує надати Україні безвізовий режим

2 хв читати
Доповідач Європарламенту рекомендує надати Україні безвізовий режим

Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 5 вересня заслухав звіт про лібералізацію візового режиму з Україною, і пропонує затвердити пропозицію про внесення України до списку країн, з якими ЄС вводить безвізовий режим.

"Україна досягла необхідного прогресу і виконала всі необхідні критерії", - сказала болгарська євродепутат Марія Габріель (Європейська народна партія) у своїй доповіді щодо України.

Вона підтримала той факт, що діалог щодо лібералізації візового режиму виявився ефективним інструментом для просування реформ, особливо в сфері судочинства та внутрішніх справ.

М. Габріель нагадала, що в Україні були створені три головних інститути для боротьби з корупцією.

Доповідачка також наголосила, що вже зараз відмова у видачі віз громадянам України в консульствах країн ЄС становить менше 2%, а від напливу через Україну нелегальних мігрантів з третіх країн Євросоюз захищає угоду про реадмісію, підписана Києвом і Брюсселем у листопаді 2007 року.

На думку євродепутата, скасування віз для тих українців, які мають біометричні паспорти, буде "конкретним досягненням і результатом відданості українських громадян миру, стабільності та європейського шляху реформ країни".

"Голосуючи за цю пропозицію Комісії, Європейський парламент підтвердить принцип, що кожна країна у разі виконання всіх необхідних критеріїв, може отримати лібералізацію візового режиму", - наголосила М. Габріель.

Водночас вона відзначила, що Україна має продовжувати розпочаті реформи і відповідати необхідним критеріям після надання безвізового режиму.

Крім того, у понеділок, 5 вересня, вже були заслухані і проголосовані доповіді щодо Грузії і Косового, а голосування стоовно України відбудеться під час третього розгляду питання. Можливо, наприкінці вересня або в середині жовтня.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет із закордонних справ Європейського парламенту проголосував за те, щоб рекомендувати Європарламенту якомога швидше скасувати візові вимоги для громадян України, Грузії і Косового для короткострокових подорожей до Шенгенської зони.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що процедура схвалення лібералізації візового режиму триватиме кілька місяців.

Зокрема, питання скасування короткострокових віз мають розглянути на засіданні парламентського комітету, після цього - взяти на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС (країнами-членами).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА