15:30 06.09.2016

П'ять компаній хочуть незаконно отримати спецдозволи на користування покладами бурштину

2 хв читати
П'ять компаній хочуть незаконно отримати спецдозволи на користування покладами бурштину

П'ять товариств з обмеженою відповідальністю – "Георесерчінг", "Рівнерудопром", "Амбер майнінг компані", "Зірка Рівненщини" та "Інвестнерудопром" (усі - Рівненська обл.) – в обхід дозвільної процедури намагаються отримати спеціальні дозволи на геологічне вивчення, зокрема на дослідно-промислову розробку покладів бурштину, повідомила Державна служба геології та надр (Держгеонадр).

"Недобросовісні бізнесмени хочуть в сумнівний спосіб взяти у користування надра, які належать державі, не маючи жодних погоджень", - стверджує відомство в прес-релізі у вівторок.

Згідно з ним, йдеться про ділянки надр прояву бурштину "Вири", "Труска Гребля", "Чудель", "Ясинецька" та "Антонівка" на Рівненщині.

Держгеонадр пояснює, що компанії звернулися до відомства по отримання спеціальних дозволів на користування надрами без аукціону як користувачі цілісних майнових комплексів (ЦМК), необхідних для вивчення та розробки бурштину, але отримали відмову у зв'язку з недостатністю відповідних документів. Окрім того, проти надання цим фірмам надр у користування висловилася і Рівненська обласна рада, проте компанії подали судовий позов до Держгеонадр, щоб в обхід встановленої законом процедури зобов'язати службу без аукціону видати спецдозволи на дослідно-промислову розробку покладів бурштину.

Відомство уточнює, що жодну з цих справ досі не було розглянуто, оскільки Рівненський окружний адміністративний суд за власною ініціативою неодноразово їх відкладав.

Держгеонадр додають, що зверталися до органів прокуратури із проханням вступити у зазначені судові процеси, проте отримали відмову.

У релізі зазначено, що ЦМК, побудований (реконструйований) з метою видобування та переробки корисних копалини, був виключений з Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами як підстава для отримання спецдозволу на користування надрами без аукціону 12 квітня цього року, тоді як компанії подали свої документи на вісім днів раніше.

Згідно з даними держреєстру, в чотирьох із п'яти ТОВ (окрім "Інвестнерудпром") статутний капітал становить 1 тис. грн, власником 50% є Андрій Чуба, 30% - Володимир Ніколаєв, а ще 20% в "Амбер майнінг компані" та "Зірці Рівненщини" належать Андрію Юрійовичу Колесніченку, а в "Георесерчінгу" та "Рівнерудопрому" - "Північгеопошуку" Юрію Вікторовичу Колесніченку.

В "Інвестнерудпрому" статутний капітал 60,5 тис. грн, а серед співвласників, окрім "Північгеопошуку" з його 10%, також Сергій Гордєєв, Євген Міщенко і ТОВ "Громада села Селець" - по 20%, Володимир Ткаченко - 25% і Благодійний соціально-екологічний фонд "Дубровиця" - 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА