15:25 09.09.2016

Притулу опитають у САП щодо квартири нардепа Лещенка

2 хв читати
Притулу опитають у САП щодо квартири нардепа Лещенка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) планує опитати керівника "Української правди" Олену Притулу під час перевірки законності купівлі квартири народним депутатом фракції БПП Сергієм Лещенком, пише "Українська правда" в п'ятницю.

"До 16 вересня ми чекаємо аналітичну роботу з боку НАБУ, візьмемо пояснення в Лещенка... Оскільки він згадував про позику коштів від Притули і своєї дівчини (Анастасії Топольської – ІФ) ми також маємо їх опитати, взяти й їхні пояснення. Обов'язково будемо звертатися до фіскальної служби ", - повідомило "Українській правді" джерело в САП.

"Ми не має наміру підігравати ні БПП, ні" Народному фронту "у намірі бити по Лещенку. Але якщо він не здатний пояснити, звідки взяв 7 мільйонів на цю квартиру - його ніхто не буде прикривати", - додав співрозмовник видання.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня, ЗМІ повідомили, що нардеп С. Лещенко придбав у центрі Києва квартиру площею 192 кв. м, що викликало великий суспільний резонанс.

Сам депутат спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження в період роботи в "Українській правді", кошти А. Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, взяті в борг у керівника "УП" О. Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок. "Квартира оформлена на мене, а Настя буде її співвласницею після завершення процедури розлучення (з її нинішнім чоловіком – ІФ). У декларації за 2016 рік все це буде відображено", – повідомив С. Лещенко.

Депутат пізніше попросив НАБУ і НАПК здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс". Він зазначає, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

Заступник генпрокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив Національному антикорупційному бюро перевірити інформацію щодо придбання квартири С. Лещенком і до 16 вересня повідомити про результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА