12:45 12.09.2016

Розслідування підпалу офісу "НІС" триває - Деканоїдзе

2 хв читати
Розслідування підпалу офісу "НІС" триває - Деканоїдзе

Правоохоронці продовжать розслідування щодо подій, пов'язаних із підпалом будівлі, в якій розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телеканалу "Інтер", повідомила голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, проте нової інформації не надала.

"Поки що нових фактів у мене немає, триває розслідування", - сказала Х.Деканоїдзе в понеділок у Києві, відповідаючи на запитання про те, як просувається розслідування у справі про підпал будівлі в Києві, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи".

Як повідомлялося, 4 вересня в Києві група активістів, які протестували проти редакційної політики "Інтера", підпалила шини на вул. Щусєва біля офісу компанії "Національні інформаційні системи"

Водночас група невідомих у масках проникла до будівлі і, застосовуючи силу, вчинила підпал на першому та другому поверхах, де розташовувалися приміщення компанії. Пізніше, коли пожежні розрахунки, що прибули на місце події, загасили займання на площі 10 і 20 кв. м, невідомі повторно підпалили розташовані на другому поверсі приміщення "НІС", внаслідок чого вигоріло ще 60 кв. м площі, зокрема й серверна компанії.

Загиблих унаслідок події немає, проте кілька працівників компанії надихалися продуктами горіння і звернулися до медиків. Також за поширеною телеканалом "Інтер" інформацією, одна із працівниць "НІС" пошкодила під час евакуації ногу.

Паліїв, що проникли до будівлі, затримано не було. Також у поліції наразі не повідомляють, що ідентифікували осіб зловмисників.

Правоохоронці розслідують подію з правовою кваліфікацією за статтями Кримінального кодексу України "хуліганство" та "умисне пошкодження майна". За словами начальника ГУ Національної поліції в Києві Андрія Крищенка, слідство розглядає кілька версій причин пожежі у будівлі, зокрема умисний підпал та замовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 7 осіб, серед них 6 дітей - обладміністрація

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА