12:50 12.09.2016

Екс-голова Київської ОДА Мельничук не проходить у справі про корупцію в ОДА, його місцезнаходження наразі невідоме

2 хв читати
Екс-голова Київської ОДА Мельничук не проходить у справі про корупцію в ОДА, його місцезнаходження наразі невідоме

У колишнього голови Київської обласної державної адміністрації Максима Мельничука нині немає процесуального статусу у рамках розслідування кримінального провадження про отримання неправомірної вигоди чиновниками та керівництвом ОДА, зазначає голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе.

"За інформацією, яка у мене є, він у справі наразі не проходить, немає у нього статусу у справі", - сказала Х.Деканоїдзе агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи відоме місцезнаходження М.Мельничука та чи буде його оголошено в розшук.

Голова Нацполіції також, що дружина М.Мельничука написала заяву, в якій зазначила, що її чоловік пропав безвісти. "Я не знаю, де він перебуває. Якщо сім'я хоче, щоб ми допомогли в пошуку, ми це зробимо, звичайно", - сказала Х.Деканоїдзе, пояснивши, що, можливо, буде відкрито провадження за фактом заяви сім'ї про зникнення людини.

Стосовно процедури оголошення в розшук за наявності процесуального статусу у М.Мельничука, як пояснила голова Нацполіції, такі рішення приймає Генпрокуратура.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 9 вересня правоохоронці затримали на хабарі заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка, який через посередника - начальника управління департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденка вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 200 тис. грн від свого підлеглого за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

Тієї ж ночі президент України Петро Порошенко підписав указ №389/2016 від 9 вересня про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Вранці в суботу, 10 вересня, генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство розслідує причетність голови Київської ОДА М.Мельничука, який звільнився з посади, до справи його заступника, затриманого на хабарі. "Слідство вивчає роль у цьому злочині голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку", - повідомив Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Того самого дня дружина М.Мельничука Галина в ефірі телеканалу "112.Україна" повідомила, що о 4:00 написала заяву про пропажу чоловіка до поліції. За її словами, востаннє вона розмовляла з ним о 16:30 п'ятниці, 9 вересня. Місцезнаходження М.Мельничука не знають і його помічники. Г.Мельничук також повідомила, що в їх будинку біля Києва з вечора п'ятниці й до 4:00 суботи відбувалися обшуки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА