11:19 13.09.2016

Податкова оскаржила рішення суду про затвердження плану досудової санації ХТЗ

2 хв читати
Податкова оскаржила рішення суду про затвердження плану досудової санації ХТЗ

Спеціалізована податкова інспекція з обслуговування великих платників податків у Харкові подала апеляційну скаргу на рішення господарського суду першої інстанції про затвердження плану досудової санації ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ).

"Розгляд скарги призначити на 19 вересня 2016 р.... Учасникам провадження у справі про банкрутство за три дні до судового засідання подати до канцелярії Харківського апеляційного господарського суду відгуки на апеляційну скаргу з доказами для обґрунтування своєї правової позиції", - йдеться в ухвалі Харківського апеляційного госпсуду, опублікованій на сайті єдиного державного реєстру судових рішень.

У мотивувальній частині документа зазначено, що спецналогова вимагає скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове рішення, яким відмовити у затвердженні плану санації ХТЗ до порушення провадження у справі про банкрутство, відмовити у введенні мораторію на задоволення вимог кредиторів підприємства та зняття арешту з майна боржника.

Як повідомлялося, на початку травня 2016 року ХТЗ заявив про проведені представниками Служби безпеки України (СБУ) обшуки на підприємстві, під час яких було вилучено фінансові та інші важливі документи, а потім були арештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена.

За результатами зборів кредиторів ПАТ "ХТЗ" 9 червня 2016 року було ухвалено рішення про початок процедури досудової санації підприємства, також схвалений план її проведення.

14 липня Господарський суд Харківської області задовольнив клопотання ХТЗ про затвердження плану санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Суд також увів мораторій на задоволення вимог кредиторів ХТЗ, що виникли до затвердження плану санації. Крім того, суд частково задовольнив клопотання ХТЗ про зняття арешту з майна боржника, однак відмовив у зняття арештів з рахунків, на які були накладені в рамках кримінальних проваджень.

Наразі тривають судові розгляди про стягнення з ХТЗ понад 400 млн грн заборгованості за кредитами, виданими в 1998 році тоді ще державному ХТЗ.

Завод випускає малі трактори потужністю 35 к/с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 к/с.

За фінзвітом підприємства, в 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку проти 450 млн грн чистого прибутку попереднього року, чистий дохід скоротився на 24%, до 513,3 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА