17:03 20.09.2016

ДФС прокоментувала розкриття в ЗМІ податкових даних депутата Лещенка та його близьких

2 хв читати

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (ДРФО), згідно зі ст. 70 Податкового кодексу, є інформацією з обмеженим доступом, повідомила Державна фіскальна служба (ДФС), що формує та веде цей реєстр, у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Порядок обробки персональних даних у базі персональних даних - Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків регламентується наказом Міністерства фінансів України від 24.02.2015 №210", - це все, що відповіло відомство на прохання агентства пояснити, як організовано роботу щодо забезпечення збереження конфіденційної інформації та чи здійснює ДФС розслідування щодо просочування цієї інформації стосовно народного депутата Сергія Лещенка.

Як повідомлялося, "Еспресо.TV" оприлюднило дані про виплачені доходи й стягнуті податки із зазначенням роботодавця, а також персональні дані стосовно С.Лещенка, засновниці видання "Українська правда" Олени Притули та Анастасії Топольської за 18 років.

С.Лещенко підтвердив достовірність цих даних, проте зазначив, що вони не містять інформації про його діяльність як фізичної особи-підприємця.

Згідно із зазначеним наказом Мінфіну, без згоди фізичної особи-платника податків її персональні дані можуть передаватися за рішенням суду і "коли передача персональних даних прямо передбачена законом України і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і прав людини": органам прокуратури, Служби безпеки, МВС, Антимонопольного комітету України - на їх письмову вимогу, а також Держфінмоніторингу за його запитом та органам державної виконавчої служби на їх письмову вимогу з питань виконання рішень суду та рішень, що підлягають примусовому виконанню.

Ще одним дозволеним варіантом є їх передача у разі "отримання запиту від інших органів державної влади та місцевого самоврядування, що діють у межах повноважень, наданих законодавством України відповідно до нормативно-правових актів щодо взаємодії обміну або отримання інформації ДРФО.

У документі також зазначено, що відповідний запит іншого органу держвлади на отримання персональних даних із ДРФО має бути оформлений на бланку з гербовою печаткою за підписом керівника цього органу або його заступника і містити мету та/або правові підстави для запиту і посилання на норми закону, згідно з якими орган державної влади має право на одержання такої інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА