09:32 23.09.2016

Відведення військ у зоні АТО не становить загрози для цивільного населення - Черниш

2 хв читати
Відведення військ у зоні АТО не становить загрози для цивільного населення - Черниш

Міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявляє, що плановане відведення військ на трьох ділянках у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) не становить загрози для цивільного населення.

"Ми зараз опрацьовуємо механізми взаємодії, коли компонент безпеки взаємодіятиме з тими відомствами, які опікуються забезпеченням цивільного населення. Я думаю, що не буде ризиків для того, щоб цивільне населення зазнало якихось негативних наслідків через це рішення. Хочу наголосити, що компонент безпеки, який передбачає відведення озброєння, не означає, що ця територія не перебуватиме під контролем", - сказав міністр в ефірі "5 каналу", коментуючи можливі ризики для цивільного населення внаслідок планованого відведення військ на трьох ділянках лінії зіткнення на Донбасі.

Він зазначив, що відведення військ не призведе до збільшення "сірої зони" на лінії зіткнення сторін.

"На мою думку, зона безпеки, яку саме буде створено фактично, вона навпаки покликана зменшити загрозу для цивільного населення. Якщо немає озброєнь ні з того, ні з іншого боку, то зменшується ризик початку бойових дій або обстрілів", - сказав міністр.

Як повідомлялося, з 22 вересня починаються підготовчі роботи для здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України та ОРДЛО на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді тристоронньої контактної групи (ТКГ), повідомив представник України в підгрупі з безпеки ТКГ Євген Марчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА