11:46 28.09.2016

У школах України пройде урок пам'яті трагедії Бабиного Яру

1 хв читати
У школах України пройде урок пам'яті трагедії Бабиного Яру

Міністерство освіти і науки України рекомендувало навчальним закладам 29-30 вересня провести урок пам'яті трагедії Бабиного Яру.

"Міністерство освіти і науки України рекомендувало навчальним закладам провести 29 - 30 вересня "Уроки пам'яті трагедії Бабиного Яру і "бабиних ярів" України", - зазначено в повідомленні прес-служби міністерства, оприлюдненому в середу.

У ньому наголошується, що Україна була першою державою на пострадянському просторі, яка включила питання історії голокосту до державних програм для загальноосвітніх шкіл з всесвітньої історії та історії України.

У початковій школі пропонується передбачити уроки толерантності, для підготовки яких можна використовувати матеріали книги "Уроки Голокосту: мужність, пам'ять, співчуття" (Дніпро, Інститут "Ткума", 2016 р.).

В основній та старшій школах рекомендується використовувати навчальний посібник В. Щупака "Голокост в Україні: Пошуки відповідей на запитання історії" (Дніпропетровськ, 2015).

Заходи, присвячені трагедії Бабиного Яру, рекомендується висвітлювати на web-сторінках навчальних закладів та органів управління освітою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА