12:45 06.10.2016

На тілі затриманого в окупованому Криму Панова є сліди катувань

3 хв читати
На тілі затриманого в окупованому Криму Панова є сліди катувань

На тілі громадянина України Євгена Панова, якого затримали в Криму в серпні цього року за обвинуваченням у диверсії, виявили сліди катувань, повідомляє радіо "Свобода" в четвер із посиланням на "Кримську правозахисну групу" та брата затриманого Ігоря Котелянця.

І.Котелянець стверджує, що на зустрічі з підзахисним адвокат виявив у Є.Панова шрами на руках від наручників та численні синці на правій нозі.

Захист українця допускає, що ці синці та шрами з'явилися у Є.Панова внаслідок катувань. Експерти "Кримської правозахисної групи" допускають, що затриманого катували в період із 7 до 12 серпня.

За інформацією І.Котелянця, Є.Панов прізвищ своїх кривдників не знає і навіть не бачив їх, оскільки на голову йому надівали непрозорий мішок, зав'язаний скотчем. Наручники на ньому були щільно зафіксовані сім днів, "руки в наручниках застібали під колінами, засовували палицю, піднімали і били по ногах в область гомілки металевою трубою". Також Є.Панов розповів, що після затримання його "били та застосовували катування до статевих органів".

"У Сімферополі катування тривали. Прив'язували скотчем до стільця, під'єднували до голих частин тіла дроти й підключали електричний струм. Панов розповів, що він сильно кричав від болю і просив припинити катування, але над ним лише сміялися. Це тривало близько доби", - додав брат затриманого.

Є.Панов вважає, що мета цих катувань - вибити з нього визнання, що він начебто український диверсант, який приїхав до Криму підривати будинки, людей й отруювати воду. Після цих катувань він був вимушений обмовити себе і підписати якісь протоколи. Призначеному адвокату він заявляв про застосування катувань, але невідомо, чи подавав адвокат відповідні скарги, розповів І.Котелянець.

Як повідомлялося, 10 серпня у ФСБ РФ заявили про начебто запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України та загибелі під час бойового зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України та РФ, які "сприяли в підготовці терактів", зокрема жителя м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали працівником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними обвинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини країни.

12 серпня на сайті російського телеканалу РЕН-ТВ з'явилося відео допиту Є.Панова, під час якого він зізнається у всьому, що йому інкримінує ФСБ РФ.

Є.Панов є водієм Запорізької АЕС, членом виконкому Енергодарської міськради, волонтером та учасником АТО. У Службі безпеки України заявили, що не знають, як Є.Панов потрапив на територію окупованого півострова. І.Котелянець вважає, що Є.Панова було викрадено в Запорізькій області та вивезено до Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА