19:22 08.10.2016

Екс-голові правління банку "Михайлівський" продовжили термін утримання під вартою

2 хв читати
Екс-голові правління банку "Михайлівський" продовжили термін утримання під вартою

Шевченківський районний суд Києва за клопотанням прокуратури столиці продовжив термін утримання під вартою колишньому голові правління банку "Михайлівський" з визначенням розміру застави у 137,8 млн грн.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в суботу, 8 жовтня, повідомляє прокуратура Києва на своїй сторінці в «Фейсбуці».

"Клопотання задовольнити. Продовжити підозрюваному термін утримання під вартою в межах терміну досудового розслідування на 60 днів, до 6 грудня 2016 року включно. Визначити підозрюваному заставу в розмірі 100 000 мінімальних заробітних плат, що становить 137 800 000 грн, - йдеться в постанові суду.

Як повідомлялося, 13 серпня суд заарештував на два місяці голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка і призначив заставу в 137,8 млн грн.

Раніше прокуратура м.Києва повідомила І.Дорошенка про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. І.Дорошенку інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 і ст. 218-1 КК України.

5 вересня Апеляційний суд Києва підтримав позицію столичної прокуратури і залишив підозрюваного під вартою.

Як повідомлялося, 19 травня 2016 року голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко пішов зі своєї посади. В.о. з 20 травня призначено його заступника Дениса Панфілова.

Уже 23 травня Національний банк України 23 травня зарахував ПАТ "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних і звинуватив його у здійснених 20 травня махінаціях, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Нацбанк нагадав, що банк "Михайлівський" був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, після чого НБУ проводив роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.

Згідно з повідомленням регулятора, 20 травня 2016 року І.Дорошенко повідомив, що залишив посаду, і цього ж дня банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ куратора до операційних даних.

22 вересня Національна поліція м. Києва повідомила, що оголосила в розшук екс-заступника голови правління банку ВАТ "Михайлівський" Дениса Панфілова.

Банк "Михайлівський" зареєстровано 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк "Михайлівський" за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) посідав 71-ше місце в групі українських недержавних банків з 109 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА