14:34 10.10.2016

СЕТАМ від жовтня починає продаж заарештованих земельних ділянок

2 хв читати
СЕТАМ від жовтня починає продаж заарештованих земельних ділянок

Державне підприємство (ДП) "Система електронних торгів заарештованим майном" (СЕТАМ) з 5 жовтня починає реалізовувати заарештовані земельні ділянки через онлайн-аукціони, повідомляє прес-служба компанії в понеділок.

"5 жовтня 2016 року набувають чинності зміни до закону "Про виконавче провадження", який встановлює, зокрема, новий процес продажу заарештованих земельних ділянок. Тепер ці лоти можна буде продавати на електронних торгах, що і почне робити ДП "СЕТАМ" у жовтні", - зазначено в повідомленні.

ДП також уточнює, що з НЕК "Укренерго" 21 вересня укладено договір про співпрацю щодо організації продажу активів. У його рамках надмірне майно енергокомпанії продаватиметься на відкритих аукціонах СЕТАМ, брати участь у яких зможе будь-який охочий.

"30 вересня був реалізований перший лот - металобрухт чорних і кольорових металів. Під час аукціону ціна зросла на 10% - із стартової 7,38 млн грн до 8,08 млн грн", - зазначає прес-служба ДП.

Крім того, 14 вересня ДП "СЕТАМ" отримало акредитацію Фонду держмайна (ФДМ) України у рамках меморандуму про співпрацю щодо організації продажу держмайна. У рамках такої співпраці планується продаж об'єктів малої приватизації через електронні торги.

"Реалізація досягнутої угоди дасть змогу спростити систему продажів об'єктів приватизації, зробити її відкритою, зменшить рівень бюрократизації і допоможе у ширшому доступі до такого майна", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, ДП "СЕТАМ" у період від листопада 2015 року до червня 2016 року реалізувало активи на 1,017 млрд грн, кількість проданих лотів сягала 9,5 тис. од. Станом на кінець червня 2016 року кількість зареєстрованих учасників торгів компанії становила 27,5 тис. осіб.

Підприємство в червні 2016 року мало філії, складські приміщення та майданчики для зберігання заарештованих автомобілів у 22 регіонах України. Панувало відкрити ще дві філії на підконтрольних Україні територіях Донецької і Луганської областей.

СЕТАМ запрацювала в експериментальному режимі з 1 травня 2014 року в деяких областях, з серпня того ж року експеримент був розширений на територію усієї України. Розпорядженням №212-р від 11 березня 2015 року Кабінет Міністрів за результатами експерименту ввів продаж заарештованого майна на електронних торгах на постійній основі по усій території країни.

Головною метою ДП "СЕТАМ" є реалізація держполітики у сфері організації примусового виконання рішень судів і інших органів або посадовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА