11:45 13.10.2016

Власник DCH Ярославський купить ще 29% ХТЗ, від яких відмовився міноритарій Вольф

3 хв читати
Власник DCH Ярославський купить ще 29% ХТЗ, від яких відмовився міноритарій Вольф

Власник і президент групи компаній DCH Олександр Ярославський, якому належить контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу (ХТЗ), має намір придбати пакет акцій ХТЗ у розмірі 29%, що належить австрійському інвесторові Зігфріду Вольфу, повідомляється в прес-релізі DCH.

"Група DCH Олександра Ярославського офіційно повідомляє про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ "Харківський тракторний завод" у розмірі 29% статутного фонду. Йдеться про пакет, який донедавна мав намір сформувати австрійський інвестор З.Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання цього пакета є конфіденційними", - йдеться в повідомленні DCH.

У свою чергу австрійська преса повідомила про те, що З.Вольф відмовляється від формування цього пакета акцій через "незрозумілу обструкцію з боку українських урядовців".

"Протягом останніх кількох місяців група DCH пана Ярославського та я спільно намагаємося завершити операцію з придбання частки в ХТЗ. Нашою метою було відновлення виробництва на заводі, який був серйозно пошкоджений і доведений до межі банкрутства безвідповідальними діями української влади. Останнім часом для мене стало очевидним, що, незважаючи на наші зусилля, безпрецедентна кампанія тиску, розв'язана проти ХТЗ, не припиняється. Антимонопольний комітет України тричі відхилив заяву DCH на затвердження придбання контрольного пакета акцій. Оскільки дозволи АМКУ є попередньою умовою для завершення операції з придбання мною частки ХТЗ, я можу інтерпретувати це лише як демонстрацію відсутності інтересу з боку української влади в залученні найкращих європейських бізнес-практик, а також неприкрите нехтування інтересами іноземних інвесторів. Тому я, із жалем, вирішив не завершувати операції з придбання міноритарного пакета ХТЗ", - наводить австрійська преса заяву З.Вольфа.

Як повідомлялося, О.Ярославський придбав контрольний пакет акцій ХТЗ у квітні поточного року за пропозицією З.Вольфа.

Потім було прийнято і затверджено план оздоровлення підприємства, для реалізації якого група DCH відкрила кредитну лінію ХТЗ у розмірі 400 млн грн на поповнення оборотних коштів.

Як зазначено в прес-релізі DCH, нині проводиться комплекс санаційних заходів для відновлення заводу: низка служб почала роботу, відбувається відновлення господарських зв'язків із постачальниками та партнерами.

Завод випускає малі трактори потужністю 35 к/с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 к/с.

Згідно з фінзвітом підприємства, в 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку проти 450 млн грн чистого прибутку роком раніше, чистий доход скоротився на 24% - до 513,3 млн грн.

З.Вольф, колишній голова Magna International, нині є головою ради директорів російського ВАТ "ГАЗ" і головою ради директорів ВАТ "Російські машини". Входить до складу рад директорів низки великих міжнародних компаній: Continental AG, MIBA AG, Schaeffler AG.

"Група "ГАЗ", підконтрольна голові та власнику групи "БазЕл" Олегу Дерипасці, була стратегічним парт

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА