20:16 18.10.2016

Голова ДАК "Автодороги України" клопоче про підняття зарплати дорожникам до конкурентного рівня

2 хв читати

Керівник ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" Артем Гриненко має намір до кінця року підняти зарплату дорожнім працівникам до конкурентного на ринку праці рівня, тоді як нині шляховики отримують 2-3 тис. грн на місяць.

Згідно з прес-релізом ПАТ, минулими вихідними керівництво ПАТ терміново перевірило готовність дорожніх підприємств до зими в семи областях: Рівненській, Волинській, Вінницькій, Луганській, Донецькій, Одеській і Черкаській.

"Якщо говорити про забезпеченість дорожніх підприємств матеріалами та технікою, то цьогоріч ми маємо найкращі показники порівняно з аналогічними періодами останніх чотирьох років. Авжеж, є проблеми у деяких областях із підготовкою солі чи техніки, та ми їх усунемо до першого снігу. Тим не менш є й інша дуже гостра проблема, яка нині загрожує дорожній зимі, – це відсутність людей, що працюватимуть на дорогах", - зазначив А.Гриненко.

За його словами, в Луцькому райавтодорі за вісім років кількість дорожників скоротилася із 206 осіб до 75, а на найменшій дорожній ділянці Волинського облавтодору, де є десять одиниць техніки, залишилося лише п'ять людей, які можуть на ній працювати.

На переконання керівника компанії, ситуація з катастрофічною нестачею кваліфікованих кадрів в облавтодорах склалася через украй низьку заробітну плату шляховиків.

"Останній раз заробітна плата дорожників переглядалася чотири роки тому, у 2012 році. Чи є сенс нагадувати, як з того часу девальвувала гривня? Одним із найголовніших завдань, які я сьогодні поставив перед собою, – це підняття заробітної плати дорожникам до конкурентної на ринку праці", - зазначив А.Гриненко.

Компанія вже підготувала пакет документів з обґрунтуванням необхідності підвищення оплати праці дорожників. Відповідного листа було надіслано в "Укравтодор".

"Чекаємо на необхідну підтримку та сподіваємося, що до кінця року це питання буде повністю вирішено", - зазначив керівник ПАТ.

ДАК "Автомобільні дороги України" - підрядна компанія, яка є головним виконавцем усіх дорожніх робіт з утримання українських автодоріг загального користування, протяжність яких 170 тис. км. 100% акцій компанії належить державі в особі "Укравтодору".

До складу ПАТ входять 33 дочірні підприємства, які діють в усіх областях України та мають 414 філій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА