11:25 20.10.2016

НАБУ заявляє про поліпшення інвестклімату в Україні

1 хв читати
НАБУ заявляє про поліпшення інвестклімату в Україні

Національна асоціація банків України (НАБУ) відзначає поліпшення інвестиційного клімату України за останній час, повідомляється в прес-релізі асоціації.

Згідно з повідомленням, зокрема, позитивним сигналом асоціація вважає намір одного з найбільших транснаціональних банків – Банківської корпорації Гонкога і Шанхаю HSBC відновити роботу свого представництва в Україні.

НАБУ нагадала, що загалом за підсумками третього кварталу 2016 року обсяг залучених інвестицій в Україну становив $2,5 млрд, що на 19% перевищує показник за аналогічний період минулого року.

"Стабілізація фінансових ринків, очищення і трансформація лише зараз дають перші позитивні результати, що проявляється у поступовому відновленні довіри і поліпшення інвестклімату", - наголошується в прес-релізі.

Водночас, на думку асоціації, ситуація, що склалася з окремими звинуваченнями на адресу керівництва Національного банку, може дискредитувати і зруйнувати всі позитивні досягнення фінансового ринку за останній час.

При цьому в НАБУ наголосили, що реалізація чотирирічної програми фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) є надзвичайно важливою і не має альтернативи для України, здатної забезпечити умови для створення стабільного і прозорого ринку фінпослуг.

"НАБУ занепокоєна тим, що банківський сектор України втягують у політичні ігрища з метою отримання власних дивідендів. Такі інсинуації можуть мати критичні наслідки для банківської системи і знищити перші досягнення на шляху становлення стабільності економіки країни", - заявляє НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА