10:41 25.10.2016

Лутковська проситиме омбудсмена РФ перевірити підстави для відмови в передачі Києву ув'язнених Сенцова і Кольченка

2 хв читати
Лутковська проситиме омбудсмена РФ перевірити підстави для відмови в передачі Києву ув'язнених Сенцова і Кольченка
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що звернеться до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням перевірити підстави для відмови в передачі Києву українських ув'язнених Олега Сенцова і Олександра Кольченка. В. Лутковська в ефірі "Еспресо.TV" заявила, що після того, як російська сторона відмовилася від екстрадиції українських ув'язнених, надійшла тривожна інформація про те, що на О. Сенцов і О.Кольченка почали тиснути. Щоб перевірити цю інформацію, В. Лутковська має намір просити Т. Москалькову відвідати місце відбуття покарання О. Сенцова і О.Кольченка. "Крім того, я проситиму російського омбудсмена втрутитися в цей процес, але втрутитися з точки зору умов відбування покарання, і щоб перевірити основи для відмови передачі цих двох громадян для відбування покарання в Україні", - наголосила В. Лутковська. Як повідомлялося, 21 жовтня заступник міністра юстиції України Сергій Петухов поінформував, що РФ відмовилася передати О. Сенцова і О.Кольченка для відбуття покарання на батьківщину. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив О. Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання. У тій самій справі О.Кольченко був засуджений до 10 років позбавлення волі. На початку травня поточного року засуджені заповнили документи для передачі на Україну для відбуття покарання. 1 червня Верховний суд РФ відмовив в розгляді касаційної скарги на вирок О. Сенцову і О.Кольченку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА