14:56 01.11.2016

Суд заборонив Кабміну ухвалювати рішення з відступлення частки в проекті розробки Юзівської площі на користь Yuzgaz

2 хв читати
Суд заборонив Кабміну ухвалювати рішення з відступлення частки в проекті розробки Юзівської площі на користь Yuzgaz

Окружний адміністративний суд Києва як забезпечувальний захід за позовом однієї з громадських організацій заборонив Кабінету Міністрів України ухвалювати рішення щодо відступлення частки в проекті з розробки Юзівської площі (Харківська та Донецька обл.) на користь Yuzgaz BV (Нідерланди), повідомив директор ТОВ "Надра Юзівська" Віктор Назаркевич на прес-конференції в Києві у вівторок.

"За останній місяць вже з'явилося два позови від громадських організацій. Зокрема одна з них змогла отримати ухвалу суду про заборону Кабінету Міністрів ухвалювати будь-яке рішення і вживати будь-яких заходів з відступлення частки участі компанії Yuzgaz BV до вирішення справи по суті", - сказав він.

Як зазначив засновник Yuzgaz Ярослав Кінах, його компанія не планує використовувати принцип "мовчазної згоди" Кабміну на участь у проекті, хоча відведений законом термін для ухвалення рішення урядом завершується вже в середу. "Нам "мовчазна згода" не підходить... У цьому проекті є дуже багато ризиків і не можна себе ставити в ситуацію, коли використовується "мовчазна згода", - сказав він.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з організації підписання і виконання угод про розподіл продукції (УРП), засідання якої має відбутися сьогодні вранці, не ухвалила жодних рішень щодо Yuzgaz B.V. і Юзівської площі.

Наприкінці жовтня 2015 року ТОВ "Надра Юзівська", підконтрольна НАК "Надра України", оголосила новий конкурс із залучення інвестора для розробки Юзівської площі. Переможцем цього конкурсу наприкінці липня було оголошено Yuzgaz B.V. (Нідерланди).

Засновником компанії є інвестиційний фонд Emerstone Energy, що входить до Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослав Кінаха (Jaroslav Kinach). Я.Кінах також був президентом Iskander Energy, яка планувала опікуватися відновленням свердловин з видобутку метану вугільних пластів у Донецькій області. У 90-х роках минулого століття він очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні.

Юзівська ділянка площею 7886 кв. км розміщена в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. За оцінками "Надра України", потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб м умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд куб. м, оптимістичний - в 20 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА