14:50 05.11.2016

Працівники столичної міліції припинили діяльність конвертаційного центру з щомісячним обігом в 1 млн грн

2 хв читати
Працівники столичної міліції припинили діяльність конвертаційного центру з щомісячним обігом в 1 млн грн

Співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції припинили діяльність київського конвертаційного центру з щомісячним обігом в 1 млн грн, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Під час слідства працівники Департаменту встановили, що до складу "конверта" входило понад 30 суб'єктів господарювання, зареєстрованих на підставних осіб. Злочинна організація надавала послуги з формування незаконного податкового кредиту та конвертації коштів у готівку з наданням підтверджуючих документів про проведення фінансово-господарських операцій. Послугами конвертаційного центру користувалися підприємства реального сектора економіки, сплачуючи 10-12 відсотків від суми, яка виводилася ними в "тінь". Економічні відносини проводилися з фіктивними підприємствами", - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) України: Кримінального кодексу.

Під час санкціонованих обшуків в офісах конвертаційного центру було вилучено "33 мобільні телефони, банківські картки, фінансово-господарську документацію та чорнові записи, що підтверджують незаконну діяльність, а також 45 печаток суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності, в тому числі нерезидентів України".

На рахунки фіктивних підприємств накладено арешти.

"За організацію і проведення фіктивного підприємництва Кримінальним кодексом України передбачені штрафні санкції від 51 до тис. 85 тис. грн, за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років з конфіскацією майна", - зазначено в повідомленні Нацполіції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА