19:37 08.11.2016

Організація "Фінансовий майдан" оголосила збір підписів для відставки глави НБУ

2 хв читати

Громадські організації "Фінансовий майдан" та "Громадський контроль банків" заявили про початок всеукраїнської акції "Народний імпічмент" зі збору підписів українців за відставку глави Національного банку Валерії Гонтаревої та розслідування її діяльності.

Як повідомили представники організацій на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, до акції вже долучилися спілки постраждалих вкладників банків "Фінанси та Кредит", "Дельта", "Хрещатик" та "Михайлівський".

"На зміну Гонтаревій має прийти не випадкова людина, а фахівець, який зможе вирішити поточні проблеми ошуканих вкладників і людей, які мають валютні кредити... І незалежна від будь-якої політичної або комерційної сили", - сказав лідер ГО "Громадський контроль банків" Арсен Маринушкін.

Ініціатори акції повідомили, що збиратимуть підписи на центральних площах в усіх містах-мільйонниках і багатьох обласних центрах, а також планують мирні мітинги біля парламенту, Адміністрації президента та Нацбанку України.

Вони також заявили, що виступають за ухвалення законопроекту №4004-2 про реструктуризацію валютних кредитів населення, визнання недійсними всіх штрафних санкцій за такими кредитами за період після 1 жовтня 2008 року та законодавче обмеження боргу обсягом застави, а також закріплення за позичальником першочергового права на купівлю заставного майна або боргу.

Окрім того, ці громадські організації наполягають на забороні виселення позичальників, скасуванні постанови Кабміну №662 від 26 листопада 2015 року про безперечне стягнення боргу і застави, а також заборону роботи колекторних організацій із валютними іпотечними позичальниками до врегулювання питань реструктуризації.

Ще однією пропозицією "Фінансового майдану" та "Громадського контролю банків" є створення на базі активів ліквідовуваних банків санаційної фінансової установи, контрольованої за участю громадськості, з відмовою від масового розпродажу їхніх активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА