12:38 09.11.2016

Єврооблігації України в середу вранці рухнули у вартості на перемозі Трампа

2 хв читати
Єврооблігації України в середу вранці рухнули у вартості на перемозі Трампа

Єврооблігації України в середу вранці стрімко втрачають вартість на повідомленні про перемогу в президентських перегонах у США республіканця Дональда Трампа.

За даними агентства Bloomberg, у негативній динаміці лідирують суверенні єврооблігації з погашенням у вересні 2023 року: їх вартість на 10:50 кч впала на 2,65 процентного пункту (п. п.) - до 95,35% номіналу, дохідність зросла на 53,1 базисного пункту (б. п.) - до 8,666% річних.

Услід за зазначеними євробондами активно дешевшають єврооблігації Україна-26 та Україна-27, котирування яких впали на 2,6 п. п. - 93% та 93,25% номіналу відповідно, а також євробонди Україна-22 та Україна-25, що подешевшали на 2,5 п. п. - до 95,95% і 94% номіналу відповідно. Дохідність усіх цінних паперів перевищила 8,6% річних.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник аналітичного відділу інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Олександр Паращій, розпродаж активів - наслідок результату виборів в США, що суперечить очікуванням, а також зростання невизначеності, пов'язаної з майбутньою політикою Д.Трампа.

"На відміну від Гілларі Клінтон, чия політика виглядала би більш передбачуваною, у політики Д.Трампа є багато незрозумілого та суперечливого. При цьому така невизначеність (щодо політики Д.Трампа - ІФ) найімовірніше залишатиметься до інавгурації новообраного президента", - сказав експерт.

Схожих оцінок дотримуються й аналітики Sberbank Investment Research.

"Фінансовим ринкам знадобиться деякий час для осмислення наслідків зробленого Америкою вибору. Це різко підвищує невизначеність навколо подальшого розвитку подій", - сказали експерти в ранковому коментарі.

Аналітики інвестбанку Merrill Lynch вважають таку різку реакцію єврооблігацій України очікуваною, оскільки раніше цінні папери виглядали переоціненими на тлі інших високоризикових суверенів.

Крім того, занепокоєння викликають побоювання щодо ймовірного послаблення уваги США до України.

Водночас останній чинник, на думку аналітиків Merrill Lynch, незабаром може бути нівельований у разі продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА