14:16 09.11.2016

Ситуація на світових ринках у зв'язку з перемогою Трампа матиме обмежений вплив на валютний ринок України

2 хв читати
Ситуація на світових ринках у зв'язку з перемогою Трампа матиме обмежений вплив на валютний ринок України

Ситуація на зовнішніх ринках на фоні перемоги в президентських перегонах у США республіканця Дональда Трампа матиме обмежений вплив на стан валютного ринку України, повідомляється в прес-релізі Національного банку України.

"Ситуація, що склалася на зовнішніх ринках у зв’язку з результатами виборів у США, може мати обмежений короткостроковий вплив на стан українського валютного ринку. Ми очікуємо, що приплив надходжень валютної виручки від експорту зерна та олії продовжить бути ключовим фактором, який буде визначати стан міжбанківського валютного ринку України до кінця року", - наведено в документі слова заступника глави НБУ Олега Чурія.

На підтвердження своїх слів заступник глави Нацбанку зазначив, що із середини вересня на міжбанківському валютному ринку України спостерігається надлишкова пропозиція іноземної валюти у зв'язку зі значним надходженням виручки від експорту нового врожаю.

"Це навіть дало змогу НБУ активно купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не перешкоджаючи тенденції до зміцнення обмінного курсу", - сказав О.Чурій.

Заступник голови центробанку вважає, що посилення турбулентності на світових фінансових ринках, як і у випадку Brexit (вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу - ІФ) раніше цього року, може побічно позначитися на українській економіці через світові сировинні ринки.

"На нашу думку, найбільше на результати виборів у США відреагують ціни на нафту. Ціни на зернові, олію та метали, які є основним експортним товаром України, відреагують менш суттєво і з часом відіграють падіння", - упевнений О.Чурій.

Відповідно, НБУ не очікує такої значної волатильності курсу гривні, яка створила б суттєві ризики для виходу інфляції в Україні за межі цільових показників, - на 2016 рік на рівні 12% (+/-3%), на 2017 рік - 8% (+/-2%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА