12:49 23.11.2016

Україна та Пакистан нарощують ВТС у бронетанкобудуванні

2 хв читати
Україна та Пакистан нарощують ВТС у бронетанкобудуванні

Україна та Пакистан готують розширення військово-технічної співпраці в галузі бронетанкобудування.

Плани щодо розширення двосторонньої ВТС у галузі техобслуговування та модернізації бронетехніки закріплені меморандумом, підписаним між держкомпанією "Укрспецекспорт" і пакистанською корпорацією Heavy Industries Taxila під час IX Міжнародної оборонної виставки IDEAS-2016, що відбувається в Карачі 22-25 листопада (Пакистан).

Як повідомила прес-служба українського військового відомства, підписання документа відбулося в середу за участю міністра оборони України Степана Полторака, першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського та федерального міністра оборонної промисловості Пакистану Рана Танвір Хусейна.

Згідно з повідомленням, досягнуті сторонами домовленості передбачають розміщення на потужностях ОПК України пакистанського оборонного замовлення на суму понад $600 млн. Інші деталі домовленостей у повідомленні не уточнюються.

Пакистан є одним із давніх і найбільших партнерів України у ВТС. У рамках укладеного в 1996 році контракту вартістю близько $650 млн Україна поставила до Пакистану 320 танків Т-80УД. Із 2001 року Україна співпрацює з Пакистаном і КНР у проекті пакистанського ОБТ Al-Khalid. Тоді було укладено перший контракт на постачання моторно-трансмісійних відділень на базі двигуна 6ТД-2 для пакистанського ОБТ, який складають на потужностях у Таксилі. Нині українські спеціалісти вже освоїли двигун нового покоління 6ТД-3 потужністю 1500 к. с., який може конкурувати з розробками світових виробників.

Міжнародна оборонна виставка та семінар IDEAS - одна з основних регіональних спеціалізованих виставок оборонної промисловості в Південній Азії.

За даними організаторів, у роботі IDEAS-2016 беруть участь 338 оборонних компаній із 38 країн.

Україна представляє на IDEAS-2016 перспективну бронетехніку та високоточне озброєння: український основний бойовий танк (ОБТ) "Оплот", БТР-4 і БТР-3Е1, ПТРК "Комбат і "Корсар", керований артснаряд (КАС) "Квітник-Е".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

Росіяни обстріляли десять громад у прикордонні Сумської області

2 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА