11:50 24.11.2016

Суд РФ визнав сина Мустафи Джемілєва Хайсера громадянином України, який не має підстав перебувати на території РФ

2 хв читати
Суд РФ визнав сина Мустафи Джемілєва Хайсера громадянином України, який не має підстав перебувати на території РФ

Астраханський обласний суд (РФ) у своєму визначенні визнав сина народного депутата України, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера громадянином України, заявляє адвокат Микола Полозов.

"Рішення про встановлення адміністративного нагляду щодо Хайсера Джемілєва скасовано. Ключовий аргумент жодних-яких застережень. Фраза в апеляційному визначенні: "після відбуття покарання Джемілєв Х. М. не має законних підстав для перебування на території Російської Федерації і підлягає відбуттю на територію іноземної держави", вселяє стриманий оптимізм", - написав М.Полозов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому він опублікував скан-копію постанови суду, з якого слідство надало висновок, і заявив, що має намір зустрітися з Х. Джемілєвим у колонії. "Останній день перед звільненням заручника", - написав М.Полозов.

Як повідомлялося, раніше М.Полозов заявив, що Х. Джемілєв буде звільнений у п'ятницю, 25 листопада. "У п'ятницю очікується звільнення четвертого заручника з-поміж десятків незаконно утримуваних у РФ громадян України - Хайсера Джемілєва", - повідомив він у понеділок.

Адвокат Марк Фейгін також підтвердив цю інформацію", оскільки термін його (Х. Джемілєва – ІФ) укладення закінчується", але не виключив можливості виникнення перешкод у процесі звільнення сина політика.

Як повідомляється, Краснодарський крайовий суд на підставі вердикту присяжних у червні 2015 року засудив Г. Джемілєва до п'яти років колонії загального режиму за вбивство з необережності, розкрадання і зберігання зброї. У вересні термін був зменшений на півтора року у зв'язку з закінченням строку давності за статтею про вбивство. Він був відправлений у колонію N10 в Астрахані 11 листопада 2015 року.

У лютому 2016 року Радянський райсуд Астрахані розглядав клопотання про умовно-дострокове звільнення Х. Джемілєва і відхилив його. У квітні обласний суд залишив це рішення без зміни.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2013 року Х. Джемілєв таємно викрав з будинку батька в Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і патрони до нього. Він переніс зброю до свого будинку, розташованому по сусідству, де зберігав на шафі в спальні. Вдень 27 травня 2013 року Х. Джемілєв дістав і зарядив карабін, після чого почав переміщатися будинком, прицілюючись з вікон через оптичний приціл у птахів та інші об'єкти. Перебуваючи у ванній кімнаті на другому поверсі, підсудний вистрелив з вікна у голову друга сім'ї Джемілєвих, який працював у городі, Февзі Едемова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА