14:35 24.11.2016

Crown Agents планує закупити ліки за кошти українського держбюджету-до березня 2016-2017

2 хв читати
Crown Agents планує закупити ліки за кошти українського держбюджету-до березня 2016-2017

Міжнародне британське закупівельне агентство Crown Agents планує закупити ліки та вироби медичного призначення за кошти державного бюджету України 2016 року до березня наступного року, повідомила головний консультант із закупівлі Crown Agents Крістін Джексон на прес-конференції в четвер.

Згідно з термінами, зазначеними у договорі, який Міністерство охорони здоров'я України та Crown Agents підписали 27 жовтня 2016 року, агентство має закупити лікарські засоби і вироби медичного призначення до березня 2017 року.

До договору внесено поправки, що будуть підписані 1 грудня, після чого Crown Agents планує оприлюднити 11 перелік програм, за якими здійснюватиме закупівлі.

К. Джексон зазначила, що наразі остаточно узгоджені лише дві програми, за якими за кошти 2015 року Crown Agents закупівлі не проводило. Зокрема, з державного бюджету 2016 року фінансуватиметься придбання ліків та виробів медичного призначення для хворих на серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання, а також ендопротезів і наборів інструментів для проведення імплантації. На ці програми виділено 357,2 млн грн і 44,8 млн грн відповідно. При цьому К. Джексон повідомила, що процес закупівлі ліків і препаратів за цими програмами вже почався.

Вона також констатувала постачання 97,6% лікарських препаратів та виробів медичного призначення за кошти 2015 року. Решту Crown Agents планує поставити до 7 грудня.

Crown Agents - міжнародна компанія. Співпрацює з урядами, міжнародними організаціями і компаніями за такими напрямами: зміцнення систем охорони здоров'я, управління ланцюгами поставок, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги. Crown Agents допомагає країнам реагувати на природні та техногенні кризи, зміцнити системи охорони здоров'я, розширювати можливості доступу громадян до них, розвивати економіку, покращувати управління фінансами.

Crown Agents має більш ніж 185-річний досвід роботи по всьому світу, здійснює діяльність більш ніж в 100 країнах світу на чотирьох континентах.

В Україні Crown Agents працює понад 10 років, допомагаючи в реалізації проектів у сфері закупівель, управління фінансами, розвитку економіки.

Як повідомлялося, під час закупівель Crown Agents ціну ліків для МОЗ було скорочено на 37,9%. При цьому в 84% з закуплених позицій ціна була нижчою, ніж у 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА