21:41 24.11.2016

"Євробачення-2017" принесе економіці Києва близько EUR20 млн

3 хв читати
"Євробачення-2017" принесе економіці Києва близько EUR20 млн

Економіка столиці може отримати близько EUR20 млн від прийому відвідувачів під час проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" у травні 2017 року, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олексій Резніков.

"Ми очікуємо до 20 тис. іноземних туристів у Києві протягом цих двох тижнів (у травні 2017 року - ІФ). За розрахунками наших туристичних експертів, у середньому турист залишати в місті EUR100 на добу. Відповідно, очікуємо припливу грошей не в бюджет, не податків і зборів, а в ресторани, готелі, сервіс, музеї і авіацію, близько EUR20 млн за два тижні", - сказав О.Резніков на EEA Real Estate Forum 2016 Києві в четвер.

За його словами, Міжнародний виставковий центр (МВЦ) на Лівому березі Дніпра не потребує реконструкції для проведення такого заходу, однак в ньому будуть проведені істотні роботи для розміщення всіх необхідних приміщень (зокрема прес-центру на 1,5 тис. журналістів - ІФ), освітлювальної, звукової та відеоапаратури, сцени, спецефектів і т.д.

"Виставковий комплекс не реконструюється взагалі, йому не потрібно нічого нового будувати... Конкурс "Євробачення" - телевізійний проект, аудиторія такого свята понад 200 млн телеглядачів. Там головне - телевізійна картинка, тому зовнішній вигляд арени не має значення", - зазначив заступник голови КМДА.

О.Резніков також повідомив, що столична влада в рамках "Євробачення-2017" забезпечать облаштування "Євромістечка" (EuroVillage), яке, імовірно, буде розміщено на Хрещатику біля будівлі Київської міської ради. Однак остаточне рішення щодо його місця розташування буде ухвалено Європейською мовною спілкою (European Broadcast Union, EBU) в середині грудня 2016 року.

Він також зазначив, що, за однією з версій, локацією для розміщення "Євроклубу" (EuroClub), де проводяться закриті вечірки для членів делегацій країн-учасниць "Євробачення", буде культурно-розважальний центр "Парковий" на Парковій алеї. Він може прийняти до 1,5 тис. осіб.

"Ще буде церемонія відкриття, "червона доріжка", яку ми пропонуємо проводити в Маріїнському парку, з певною частиною процедури біля Маріїнського палацу. На сьогодні виділено гроші з державного бюджету, резервного фонду, на його реконструкцію. Ми сподіваємося, що там буде дуже красива і правильна церемонія відкриття і церемонія "червоної доріжки", - сказав заступник голови КМДА.

Він додав, що безпеку під час заходів конкурсу будуть забезпечувати близько 5 тис. співробітників міської поліції і близько 4,5 тис. співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій, на всіх локаціях будуть розміщені металодетектори і організована система нагляду.

Як зазначила під час форуму виконавчий директор DEOL Partners Марина Римаренко, проведення конкурсу "Євробачення-2017" в Києві прямо не вплине на інвестиційну привабливість столиці, однак дасть зрозуміти зарубіжним компаніям про безпеку роботи в Україні.

"Маленька подія, але для країни дуже важлива. На інвестиційну привабливість прямо не вплине, але на те, що туристи приїдуть, побачать, розкажуть іншим, що в Україні в Києві безпечно, - це, напевно, ключове завдання, яке допоможе вирішити PR-питання, що на порядку денному останнім часом", - сказала М.Римаренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА