17:50 25.11.2016

Мінінфраструктури спростило сертифікацію в Україні автомобілів, вироблених не в ЄС

2 хв читати
Мінінфраструктури спростило сертифікацію в Україні автомобілів, вироблених не в ЄС

Міністерство інфраструктури України погодило можливість застосування органами сертифікації альтернативних технічних приписів для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, які виробляють у країнах, що не є членами ЄС.

Відповідне рішення закріплено наказом міністерства від 18 листопада, оприлюдненим на його сайті.

При цьому органам сертифікації надаватимуть висновки технічної служби - ДП "ДержавтотрансНДІпроект" про можливість застосування таких приписів.

"Тобто, в Україну тепер можна буде імпортувати авто зі США, не змінюючи при цьому стекла, ремені безпеки тощо (світло тільки треба привести до ладу трохи)", - пояснив на своїй сторінці в соцмережі Facebook гендиректор ВААІД Олег Назаренко.

Як повідомлялося, при Мінінфраструктури було створено робочу групу для опрацювання питань, що пов’язані з виниклою проблемою сертифікації автомобілів (зокрема електромобілів), вироблених не в країнах ЄС, що призводило до блокування ввезення вживаних авто насамперед зі США.

Комісія дійшла висновку, що, згідно з альтернативними директивами ЄС, для сертифікації можна не вимагати заміни лобового скла та ременів безпеки автомобіля, проте заміна передніх освітлювальних приладів, повторювачів поворотів і наявність протитуманної фари мають бути обов'язковими для автомобілів американського виробництва.

Через невідповідність американських стандартів європейським виникли проблеми у громадян, які ввезли та розмитнили вживаний автомобіль походженням зі США, проте не могли поставити його на облік у Сервісному центрі МВС, оскільки органи сертифікації не видавали відповідного сертифіката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА