14:44 26.11.2016

Обшуки у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський" відбулися за 34адресами

3 хв читати
Обшуки у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський" відбулися за 34адресами

Обшуки щодо розслідування розкрадання коштів банку "Михайлівський" відбулися в п'ятницю не тільки в бізнес-центрі "Гулівер", але і за 34 адресами, зокрема в місцях проживання осіб, пов'язаних з колишніми власниками "Михайлівського", а також в офісах підприємств, повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"25.11 столичні правоохоронці в рамках розслідування розкрадання коштів банку "Михайлівський" провели обшуки не тільки в приміщеннях товариств, розміщених в офісному центрі Гуллівер, а також ще за 34 адресами, зокрема в місцях проживання осіб, пов'язаних із колишніми власниками "Михайлівського", а також в офісах підприємств", - написала вона на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук".

Н.Максимець пояснила, що йдеться про компанії, які могли бути задіяні у злочинних схемах розкрадання банківських коштів на суму понад 900 млн грн шляхом отримання незаконних кредитів.

"Під час обшуків вилучено значний обсяг фінансової документації, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі інформації та інші речові докази", - наголошується в повідомленні.

Наразі вирішується питання про призначення судово-технічних і економічних експертиз стосовно вилучених доказів.

Як повідомлялося, 25 листопада Служба безпеки України проводила слідчі дії в бізнес-центрі "Гулівер" у рамках розслідування справи про розкрадання коштів банку "Михайлівський" (обидва - Київ).

НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте нині бенефіціаром банку в ньому знову числиться В.Поліщук.

Нацбанк зміну власника не визнав, зазначивши, що не погоджував цю угоду і не отримував від нових акціонерів документи на спільне придбання істотної участі.

Крім того, 13 серпня суд заарештував І.Дорошенка на два місяці і призначив заставу в 137,8 млн грн. Раніше прокуратура Києва повідомила йому про підозру за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. І.Дорошенку інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) Кримінального кодексу України.

Апеляційний суд Києва 5 вересня підтримав позицію столичної прокуратури і залишив підозрюваного під вартою. 10 жовтня Шевченківський райсуд за клопотанням прокуратури столиці продовжив термін тримання під вартою І.Дорошенка із заставою в 137,8 млн грн.

На початку листопада суд знову залишив І.Дорошенка під вартою до 6 грудня з можливістю внесення застави.

Національна поліція в Києві 22 вересня повідомила, що оголосила Д.Панфілова в розшук.

14 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Шевченківський районний суд м.Києва у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський" наклав арешт на власність Віктора Поліщука - офісний центр "Гулівер".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА