16:41 26.11.2016

СБУ і прокуратура припинили роботу в Києві call-центру, через який вимагали гроші вкладників банку "Михайлівський"

2 хв читати
СБУ і прокуратура припинили роботу в Києві call-центру, через який вимагали гроші вкладників банку "Михайлівський"

Співробітники Служби безпеки України і прокуратури припинили в Києві діяльність call-центру, через який незаконно вимагали гроші у боржників банку "Михайлівський" в інтересах колишнього власника фінустанови.

Як повідомляє в суботу прес-центр СБУ, в рамках досудового розслідування про розкрадання коштів банку "Михайлівський" колишнім власником, правоохоронці встановили, що зловмисники передали частину боргових зобов'язань банку іншій фінансовій структурі. Ділки через підконтрольний столичний call-центр незаконно телефонували позичальникам банку з вимогами сплатити гроші на її рахунки.

Під час обшуків у приміщеннях call-центру оперативники СБУ виявили списки вкладників банку, базу даних боржників, близько тисячі порожніх і заповнених бланків "Банк "Михайлівський", велику кількість сім-карток, з яких здійснювалися телефонні дзвінки клієнтам.

Діяльність call-центру припинено, наголосили в СБУ.

У прес-центрі нагадали, що доручення СБУ перевірити законність вимагання грошей з клієнтів банку дав президент України Петро Порошенко під час зустрічі з вкладниками "Михайлівського".

Як повідомлялося, НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він надав йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко 19 травня залишив свою посаду. В. о. з 20 травня призначений його заступник Денис Панфілов.

16 листопада президент України П.Порошенко підписав закон про відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) шкоди, заподіяної зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг. Цей закон він підписав на зустрічі з представниками ошуканих вкладників банку "Михайлівський".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА