14:13 30.11.2016

Лутковська просить Гройсмана сприяти вирішенню проблеми вакцинації та забезпечення ліками хворих на орфанні захворювання

2 хв читати
Лутковська просить Гройсмана сприяти вирішенню проблеми вакцинації та забезпечення ліками хворих на орфанні захворювання

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням допомогти у вирішенні актуальних проблем із забезпеченням населення лікарськими засобами.

"Здійснюючи моніторинг у сфері медицини, можу зазначити, що ситуація щодо забезпечення вакциною, ліками, препаратами для проведення необхідних обстежень, коригування лікування хворих тощо за останні роки значно погіршилась. Водночас Міністерство охорони здоров’я України (...) не вживає належних заходів. Як приклад можу навести ситуацію щодо закупівлі лікарських засобів та медичних виробів для забезпечення хворих на рідкісні (орфанні) захворювання", - йдеться у зверненні омбудсмена, передає її прес-служба.

В.Лутковська, зокрема, зазначила, що орієнтовний початок проведення процедури закупівлі лікарських засобів і медичних виробів для громадян, що страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, заплановано лише на листопад 2016 року.

Складною є ситуація із забезпеченням кохлеарними імплантами та звуковими компресорами дітей, які не чують від народження або втратили слух у ранньому віці. Згідно зі статистикою, в черзі нині перебуває понад 270 дітей на отримання системи кохлеарної імплантації та більше ніж 100 дітей, що потребують заміни звукового процесора. Проте в держбюджеті йде щорічне зменшення фінансування на такі цілі (2010 рік - 42 400 тис. грн, 2016 рік - 4 000 тис. грн).

Гострою також залишається проблема вакцинації дітей, зазначає омбудсмен.

"Мої неодноразові звернення до Міністерства охорони здоров’я України не отримують належного реагування з боку керівництва міністерства, і як наслідок, – хворі не отримують необхідного лікування. Тому вже не вперше звертаюся до вас як керівника уряду невідкладно втрутитись у ситуацію з метою захисту права громадян на охорону здоров’я та медичну допомогу", - йдеться у зверненні В.Лутковської.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА