13:40 13.12.2016

Група "ТАС" має намір купувати нові промислові активи - Тігіпко

2 хв читати
Група "ТАС" має намір купувати нові промислові активи - Тігіпко

Фінансово-промислова група "ТАС" планує придбання нових промислових підприємств і не має наміру продавати свої промислові активи, повідомив засновник і основний акціонер групи Сергій Тігіпко в інтерв'ю тижневику "Бізнес".

"Це недостовірна інформація (про продаж промактивів – ІФ). Ми не плануємо продавати промислові активи. Навпаки - з Нового року активно займатимемося саме придбанням нових підприємств. Перш за все, цікавить бізнес з експортним потенціалом", - сказав він.

Оцінюючи перспективи вагонобудівних промактивів групи, зокрема виробника вантажних вагонів ПАТ "Дніпровагонмаш", його дочірнього підприємства - Дніпродзержинського сталеливарного заводу, а також Кременчуцького сталеливарного заводу, у яких група має значні інвестиції, С. Тігіпко зазначив, що на грудень 2016 – січень 2017 року ці заводи мають непогане завантаження.

"Нам вже не вистачає робітників, набираємо людей, бачимо певні перспективи на майбутнє... Продукція наших підприємств затребувана на ринку. Спостерігається підвищення попиту на неї з боку приватних перевізників, які купують вагони", - зазначив бізнесмен.

Він нагадав, що на піку своєї роботи "Дніпровагонмаш" будував і продавав 800 вагонів на місяць, а зараз цей напрям дуже скоротився, оскільки втрачені основні ринки збуту в Росії, Білорусії та Казахстані.

"Враховуючи ситуацію, ми одразу різко скоротили свої витрати, влили фінансовий ресурс, і, як результат, зараз наші заводи відновили роботу і навіть тримають у банку депозити. Природно, повністю замінити втрачені ринки ми не зможемо, але очікуємо підвищення попиту всередині країни", - сказав С. Тігіпко, зазначивши підвищення попиту на продукцію з боку приватних перевізників, які купують вагони в лізинг.

Крім того, зазначає він, "Укрзалізниця" почала проводити тендери, в яких бере участь підприємство.

"ТАС" є однією з найбільших фінансово-промислових груп України, розвиває чотири основні напрями бізнесу: фінансове, промислове, венчурне і нерухомість, якими управляє холдингова компанія ТОВ "ТАС Груп".

Серед промислових активів групи, окрім активів у вагонобудуванні – ТОВ "Старк" (виробляє пісок для ливарного виробництва, скла, кераміки та виробництва сухих сумішей. До промислового напряму входить також агрохолдинг "ТАС Агро".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА