12:40 14.12.2016

Правоохоронці проводять обшуки за 9 адресами в рамках справи про присвоєння 140 млн грн кредитних коштів екс-співробітниками "Укргазбанку"

2 хв читати
Правоохоронці проводять обшуки за 9 адресами в рамках справи про присвоєння 140 млн грн кредитних коштів екс-співробітниками "Укргазбанку"

Співробітники профільних департаментів Генеральної прокуратури України, Національної поліції і Служби безпеки проводять обшуки за 9 адресами в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами привласнення кредитних коштів колишніми службовими особами АБ "Укргазбанк" в сумі 140 млн грн.

Як повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури, справу порушено за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), розслідується діяльність службових осіб банку в період 2008-2010 рр.

"Посадові особи АБ "Укргазбанк", зловживаючи своїм службовим становищем, умисно надали підконтрольному суб'єкту господарювання кредит в сумі 100 млн грн, який не повернуто під заставу власного майна, - нежитлової будівлі, вартість якого за спільництва незалежного оцінювача, акредитованого в АБ "Укргазбанк", штучно завищена майже в 10 разів. У момент приватизації будинок оцінено в 14,2 млн грн, а вже на період надання кредиту - в сумі 149,8 млн грн. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ "Укргазбанк" виведено майже 3,2 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Нині, підкреслюють у Генпрокуратурі, на підставі дозволів слідчого судді в кримінальному провадженні проводять обшуки за 9 адресами: в офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, задіяних у злочинній схемі виведення коштів, за місцем проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача, акредитованого в АБ "Укргазбанк", і посадових осіб банку.

Крім первинної документації, яка підтверджує факт скоєння злочину, на місцях проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, патрони і магазини до нього. Також у банківському сейфі незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі в сумі майже $600 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА