15:27 14.12.2016

Генпрокуратура порушила нову справу проти екс-нардепа Єфремова

3 хв читати
Генпрокуратура порушила нову справу проти екс-нардепа Єфремова

Генеральна прокуратура України розпочала нове кримінальне провадження щодо колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова, повідомив його адвокат Євген Солодко.

"У п'ятницю, для того, щоб зняти всі чутки у так званій справі Єфремова, ми, сторона захисту, виявили дуже цікаві документи. Це змінено і доповнено підозру у знову наявній справі. Цю справу було порушено 8 грудня цього року, тобто буквально минулого четверга", - процитовано Є. Солодка в повідомленні на сторінці О. Єфремова у Facebook у середу.

За словами адвоката, він не знає, коли і на підставі чого було порушено цю справу. "Але нам прокурор продемонстрував постанову про виділення матеріалів зі старої справи, це справа, яку розслідують з 2014 року", - повідомив Є. Солодко.

Він зазначив, що зі "старої" справи виділено матеріали за підозрою О. Єфремова у вчиненні правопорушень, передбачених статтями 110 і 258 з позначкою 3. "На сьогоднішній день існують вже дві "справи Єфремова" - одна, яку порушено 8 грудня, і туди ще додано підозра статті за ст. 111 і за статтею 341 у різних частинах. А в старій справі, що почалася ще в 2014 році, і отримала гучне продовження з моменту затримання Єфремова наприкінці липня цього року, залишилася лише частина 5 статті 191, яка не передбачає взагалі такого запобіжного заходу, як утримання під вартою ", - заявив Є. Солодко.

Як повідомлялося, О. Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни йому інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Генеральна прокуратура України повідомила, що 9 грудня 2016 року завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою О. Єфремова, який підозрюється в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації та пособництві у захопленні будівлі управління СБУ в Луганській області (ч. 3 ст. 27, ст. 341 Кримінального кодексу України).

Також політика підозрюють у скоєнні умисних дій для зміни меж території та державного кордону України на порушення встановленого Конституцією порядку, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК), а також організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

О. Єфремов підозрюється також у державній зраді, тобто діях, умисно вчинених громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: надання іноземній організації і її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

24 листопада Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання для О. Єфремова до 22 січня.

13 грудня Апеляційний суд Києва переніс на 20 грудня розгляд скарги захисту О. Єфремова на обрання йому Печерським районним судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 22 січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА