16:30 03.01.2017

В інциденті з нардепом Пашинським проводиться низка експертиз, у парламентарія є дозвіл на зброю

2 хв читати
В інциденті з нардепом Пашинським проводиться низка експертиз, у парламентарія є дозвіл на зброю

У рамках розслідування інциденту за участю народного депутата України (фракція "Народний фронт") Сергія Пашинського на автодорозі у Васильківському районі Київської області призначено низку експертиз, встановлені всі учасники події, у парламентаря вилучено зброю і патрони до нього.

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов у вівторок розповів журналістам, що в інциденті брали участь четверо осіб: С. Пашинський і його дружина, які були на автомобілі Mercedes, і дві людини в автомобілі Volkswagen.

За словами прокурора, інцидент стався в зв'язку з тим, що Volkswagen стояв на неосвітленій дорозі, Mercedes був змушений об'їжджати його, на авто не було включено "аварійку".

"Під час зауважень виникла словесна перепалка, після якої виникла ситуація, під час якої народний депутат використав вогнепальну зброю Glock 19 з 9-мм набоями. Унаслідок цього інциденту чоловік, який не є водієм транспортного засобу, а допомагав водію Volkswagen, був госпіталізований, і наразі перебуває в лікарні", - розповів прокурор області.

Що стосується розслідування кримінального провадження за цією подією, то, за словами Д. Чибісова, наразі проводяться всі необхідні слідчі дії. "Призначено низку експертиз, зокрема, судово-медичну, криміналістичну, трасологічну, балістичну експертизи. Також проводяться слідчі дії, зокрема, допити", - сказав він.

При цьому прокурор запевнив: "Наша мета – провести об'єктивне розслідування".

За словами Д. Чибісова, справа розслідується за статтею про хуліганство, це попередня кваліфікація. "Зараз ми встановлюємо всі обставини. За результатами конкретного, чіткого визначення дій всіх осіб, причетних до інциденту, ми зможемо точно сказати про те, ознаки якого злочину відбулися", - сказав прокурор.

Відповідаючи на запитання про те, чи є дозвіл на зброю у С. Пашинського, прокурор області сказав: "Є дозвіл на зброю. Зброю та набої вилучено". Він додав, що наразі направлені запити для підтвердження дозволу на зброю.

"Наразі відпрацьовані всі особи, причетні до цього злочину", - зазначив прокурор.

Згодом прес-служба прокуратури Київської області поширила повідомлення, в якому заявила, що водій мікроавтобуса не є фігурантом вчиненого кримінального правопорушення і є свідком у справі. За даними ЗМІ, йдеться про мікроавтобусі Volkswagen, який стояв з вимкненими габаритними вогнями.

"У ЗМІ з'явилася новина, що водій мікроавтобуса у справі за участю народного депутата України, можливо, є співучасником нападу на народного обранця. Прокуратура Київської області офіційно повідомляє, що водій мікроавтобуса має статус свідка у кримінальному провадженні, зареєстрованому поліцією Київщини за фактом хуліганства. Відзначаємо, що правова кваліфікація кримінального правопорушення є первинною і не виключено, що вона може бути змінена під час досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА