18:14 03.01.2017

Суд не зміг обрати запобіжний захід Курченку

2 хв читати
Суд не зміг обрати запобіжний захід Курченку

Захист бізнесмена-втікача Сергія Курченка заявив відвід судді Володимиру Карабаню після того, як той почав розгляд чергового клопотання про обрання С. Курченку запобіжного заходу.

"Заявили відвід судді Карабаню, який розглядає клопотання про обрання третього!!! арешту Курченко С. В. Мотивація проста, суддя почав розглядати клопотання до того, як його вручили стороні захисту, що дуже схоже на створення переваги стороні обвинувачення!", - написав адвокат С. Курченка Юрій Сухов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому захисник висловив переконання, що "звичайно ж, ніхто суддю Карабаня не відведе і він далі розглядатиме клопотання".

"Мені здається, що зараз почнеться метушня з приводу прискорення розгляду цього відводу, навіть без участі захисників... Ну і далі хтось буде дуже сильно наполягати, щоб розглядалося клопотання прокуратури негайно, нехай навіть вночі, нехай навіть без захисту", - написав Ю. Сухов.

Як повідомлялося, 28 грудня 2016 року Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду м. Києва про обрання С. Курченком запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Крім того, Апеляційний суд ухвалив нове рішення, згідно з яким відмовив у задоволенні клопотання представнику Генпрокуратури про обрання стосовно підозрюваного С. Курченка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

С. Курченко оголошений в міжнародний розшук. Під час розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на його майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

С. Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010 – початку 2014 рр. вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Зокрема, у зазначений період С. Курченко організував вчинення очолюваним ним ОЗУ незаконного заволодіння видобутого ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укрнафта" належного державі скрапленого газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими від ринкових, нібито для потреб населення. Водночас, фактично скраплений газ членами злочинного угруповання надалі реалізовувався підконтрольними С. Курченку суб'єктами за ринковими цінами на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА