16:41 16.01.2017

Власники ПК-Банку вирішили ліквідувати фінустанову

2 хв читати
Власники ПК-Банку вирішили ліквідувати фінустанову

НК-Банк (Банк Народний капітал", Київ), найбільшими акціонерами якої на початок грудня 2016 року були росіянин Валерій Макаренко (14,24%), Світлана Остапенко (9,84%), Руслан Пархоменко (9,68%), Олексій Ярошенко (9,07%), Олександр Вороняк (8,60%) і Олег Луцький (8,07,%), буде ліквідований з ініціативи власників.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у банку в понеділок, рішення про ліквідацію фінустанови прийняли його акціонери на позачергових зборах у понеділок.

Як раніше повідомлялося з посиланням на проект рішення зборів акціонерів НК-Банку рішення про ліквідацію фінустанови прийняте, "враховуючи ситуацію на ринку банківських послуг і складність визнання Національним банком України структури власності АТ "НК Банк" прозорою...".

Банк "Народний капітал" (раніше - Фермерський земельний банк) заснований у 1993 році.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2016 року за розмірами загальних активів (265,06 млн грн) банк посідав 86-е місце серед 100 банків країни.

НБУ в травні 2015 року оштрафував міноритарних акціонерів банку Вадима Сидоренка, С. Остапенка та О. Луцького, визнавши їх особами, які мають значний вплив на діяльність банку без отримання відповідного рішення НБУ.

"Зазначені акціонери володіли несуттєвими пакетами акціями (від 2,9% до 9,9%), але їх неформальний вплив на діяльність банку надавав їм можливість забезпечити своє обрання в органи управління банків або обрання на ці органи влади своїх представників", - пояснив своє рішення НБУ.

Найбільший акціонер банку в. Макаренко є також засновником та єдиним акціонером ВАТ "Скандинавський дім" (РФ), заснованого в 1997 році як філія шведської компанії RayСom Shipping AB з метою виведення на російський ринок низки традиційних і нових телекомунікаційних сервісів, а також обладнання провідних світових виробників. Він також є кінцевим власником української дочки ВАТ "Скандинавський будинок" - ТОВ "Скандінавіан хаус" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА