12:48 19.01.2017

Рішення про взяття під варту Курченка віднині оскарженню не підлягає

2 хв читати
Рішення про взяття під варту Курченка віднині оскарженню не підлягає

Апеляційний суд Києва визнав законним і обгрунтованим рішення суду першої інстанції про обрання втікачу, українському бізнесмену Сергію Курченкоу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, це рішення наразі оскарженню не підлягає і дозволяє компетентним органам його реалізувати.

"Сторона захисту це рішення (про взяття під варту - ІФ) оскаржила. Однак 18 січня рішення слідчого судді суду першої інстанції в повному обсязі Апеляційним судом Києва визнано законним і обґунтованим і в подальшому оскарженню не підлягає. Таким чином поставлено крапку у вжитті з боку Генеральної прокуратури України заходів процесуального забезпечення міжнародного розшуку С. Курченка, що дозволяє іншим компетентним органам їх реалізувати", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер.

Заходи щодо здійснення міжнародного розшуку С. Курченка й притягнення його до кримінальної відповідальності тривають.

У Генпрокуратурі нагадали, що 3 січня повторне клопотання про обрання С. Курченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив, про що було винесено відповідну постанову. Прокуратура довела і слідчий суддя підтвердив відповідність клопотання Генпрокуратури з вимогами Кримінального процесуального кодексу України, дотримання стороною обвинувачення вимог закону при поданні клопотання, обґрунтування його вимог і наведення доводів про необхідність обрання С. Курченку саме утримання під вартою.

С. Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010 – початку 2014 рр. вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Зокрема, у зазначений період С. Курченко організував вчинення очолюваним ним ОЗУ незаконного заволодіння видобутого ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укрнафта" належного державі скрапленого газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими від ринкових, нібито для потреб населення. Водночас, фактично скраплений газ членами злочинного угруповання надалі реалізовувався підконтрольними С. Курченку суб'єктами за ринковими цінами на території України.

Генпрокуратура проводить досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.

З березня 2014 року С. Курченко перебуває в міжнародному розшуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА