20:04 19.01.2017

До суду передано справу шістьох екс-міліціонерів за фактами незаконних дій стосовно учасників Євромайдану

2 хв читати

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника начальника Дніпровського районного управління міліції м. Києва, заступника начальника слідчого відділу та чотирьох слідчих цього самого відділу за фактами незаконних дій проти десяти учасників Євромайдану в лютому 2014 року в м. Києві.

Як повідомила в четвер прес-служба Генпрокуратури України, колишніх міліціонерів обвинувачують у фальсифікації матеріалів проваджень, незаконному затриманні та притягненні до кримінальної відповідальності спільно з працівниками органів прокуратури 10 завідомо невинних осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в м. Києві.

Дії начальника слідчого відділу та його заступника кваліфіковано як одних із організаторів та виконавців цих злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України. Дії слідчих кваліфіковано як виконавців злочинів за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України.

"Досудове розслідування в іншій частині триває. Збираються та перевіряються на предмет допустимості та достатності докази щодо можливості притягнення до кримінальної відповідальності співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів) та за іншими епізодами злочинної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Як нагадали в Генпрокуратурі, за цими епізодами злочинів в окремих провадженнях також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури м. Києва та двох слідчих органів внутрішніх справ, обвинувальні акти щодо яких передано до суду, а також заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук і слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА