12:08 24.01.2017

У Генпрокуратурі нагадали Лещенку про необхідність прибути до суду у справі про купівлю квартири

2 хв читати
У Генпрокуратурі нагадали Лещенку про необхідність прибути до суду у справі про купівлю квартири

Генеральна прокуратура України закликає народного депутата Сергія Лещенка дотримуватися вимог законів і прибути 25 січня на чергове судове засідання до Печерського районного суду Києва для реалізації права на захист та надання можливості суду прийняти законне рішення в межах розумних строків.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генпрокуратури, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 6 грудня 2016 р. щодо С. Лещенка склало протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви).

У відомстві зазначили, що присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов'язковою, а в разі ухилення від явки за викликом судді, до цієї особи може бути застосований привод Національною поліцією України.

"Водночас, на засідання, призначене судом 29 грудня 2016 р. С. Лещенко не з'явився", - нагадали в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн).

У НАЗК повідомляли, що з 30 листопада, С. Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня на офіційному сайті агентства було розміщено публічне запрошення депутата з ознайомлення з протоколом, проте він так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки.

6 грудня НАЗК вирішило направити до суду протокол про адмінправопорушення С. Лешенко при купівлі квартири в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА