19:05 24.01.2017

Законопроект про тимчасове ввезення авто в Україну пройде експертизу Мінфіну

2 хв читати

Міністерство фінансів України вивчить конфліктну ситуацію з тимчасовим ввезенням автомобілів в країну і проведе експертизу законопроекту, пропонованого групою народних депутатів для його врегулювання.

"Розбиратимемося з цим питанням", - сказав глава Мінфіну Олександр Данилюк журналістам, коментуючи підсумки короткої зустрічі, що відбулася у вівторок з авторами законопроекту народними депутатами Володимиром Парасюком та Юрієм Дерев’янком, які підтримують протестні акції українських власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

Міністр зазначив, що рішення має бути виваженим, оскільки воно може стосуватися до 1,5 млн людей.

"О.Данилюк нас запевнив, що проблему необхідно вирішувати, що сьогодні він подивиться норму закону і дасть свою оцінку", - підтвердив цю інформацію в ефірі каналу "112 Україна" В.Парасюк. Він зазначив, що така експертиза необхідна, щоб мінімізувати ризик вето на цей закон.

На думку депутата, ухвалення цього документа ліквідує велику корупцію на кордоні, прибере черги на кордоні, поповнить держбюджет, а також стане першим кроком із впровадження в Україні вільного автомобільного ринку.

Як повідомлялося, законопроект №5567 "Про внесення змін до Митного кодексу (щодо врегулювання транзиту і тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)" був зареєстрований у Верховній Раді 21 грудня 2016 року В.Парасюком, Ю.Дерев’янком (позафракційні), Р.Горватом (фракція "БПП") і ще не менше ніж 60 народними депутатами.

Автори пропонують дозволити власникам транспортних засобів (легкових автомобілів, вантажних автомобілів масою до 3,5 тонн) віком від семи років їх тимчасове ввезення (терміном на рік) для приватного використання під письмове зобов'язання зворотного вивезення зі сплатою за кожен повний або неповний календарний місяць заявленого терміну перебування на митній території України щомісячно 0,5% суми митних платежів, які застосовувалися б під час автомобіля у вільний обіг. Водночас згідно з Прикінцевими положеннями законопроекту, в 2017 році ці відрахування становитимуть 0,2%, у 2018 році - 0,3%, а на 0,5% вийдуть лише в 2019 році.

Збір пропонується сплачувати під час пропуску авто через зону митного контролю на кордоні, але в подальшому термін тимчасового ввезення можна буде продовжити на термін до 60 діб без перетинів держкордону з внесенням відповідної суми. Одна людина зможе "тимчасово ввезти" один автомобіль, але допускається можливість подовжувати тимчасове ввезення раз на рік.

Законопроектом пропонується замінити в Митному кодексі поняття "ввезення" з метою транзиту автомобілів (нині - терміном до п’яти днів) терміном "переміщення" зі збереженням умови внесення застави у розмірі вартості повного розмитнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА