16:10 25.01.2017

Засідання щодо "квартирної справи" Лещенка перенесено на невизначений термін

2 хв читати
Засідання щодо "квартирної справи" Лещенка перенесено на невизначений термін

Печерський районний суд міста Києва відклав на невизначений термін розгляд так званої "квартирної справи" народного депутата України Сергія Лещенка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання в середу не відбулося, і було перенесено у зв'язку з тим, що суддя перебуває у нарадчій кімнаті стосовно іншої справи. Дата наступного засідання наразі не відома, її визначатиме суд.

У коментарі журналістам С. Лещенко заявив, що розцінює цю справу як політичне переслідування з боку адміністрації президента України для того, щоб дискредитувати його і перешкоджати його суспільно-політичної діяльності.

На своїй сторінці у соцмережі Facebook депутат також розповів, що "Український католицький університет" (УГУ), де він читав лекції студентам магістерської програми з журналістики, отримав від Національного агентства з запобіганню корупції (НАЗК) "листи щастя". "Від УКУ вимагають надати всю інформацію про мене. При тому, що мої доходи мною ж задекларовані і з них сплачені податки", - написав С. Лещенко.

Парламентарій оцінює це як "політичне замовлення" Адміністрації президента, де, за його словами, мають намір "будь-яким способом покарати мене за вільнодумство та антикорупційну діяльність".

"Історія з подарунком у вигляді знижки на квартиру перетворилася на фарс, тому шукають нову тему - тепер мої лекції. Спочатку прийшли в Могилянку (Національний університет "Києво-Могилянська академія" - ІФ), тепер - в УКУ", - написав С. Лещенко.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн).

У НАЗК повідомляли, що з 30 листопада, С. Лещенко ухиляється від особистого ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. 1 грудня на офіційному сайті агентства було розміщено публічне запрошення депутата з ознайомлення з протоколом, проте він так і не прибув для ознайомлення з результатами перевірки.

6 грудня НАЗК вирішило направити до суду протокол про адмінправопорушення С. Лещенка при купівлі квартири в Києві.

На засідання, призначене судом 29 грудня 2016 р., С. Лещенко не з'явився, після чого Генпрокуратура закликала його прибути до Печерського райсуду 25 січня "з метою реалізації права на захист та надання можливості суду прийняти законне рішення в межах розумних строків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА