11:27 06.02.2017

РФ повторно відмовила Україні у видачі Сенцова та Кольченка, вважаючи їх своїми громадянами

2 хв читати
РФ повторно відмовила Україні у видачі Сенцова та Кольченка, вважаючи їх своїми громадянами

Міністерство юстиції Росії повторно відмовило Міністерству юстиції України у видачі утримуваних у РФ українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка, вважаючи їх своїми громадянами, написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

"Росія безпідставно відмовилася видати Сенцова та Кольченка. Вважає їх своїми громадянами. Це "громадянство" було примусово нав'язане усім кримчанам одночасно з анексією Криму. Обидві ці дії Росії є нікчемними за міжнародним правом", - написав заступник міністра юстиції.

За його словами, Україна домагатиметься повернення політв'язнів через міжнародні організації, що мають вплив на Росію, а також у рамках позовів, поданих до Європейського суду з прав людини.

До свого повідомлення С.Петухов доклав копію листа від Мін’юсту Росії.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання. У тій самі справі О.Кольченка було засуджено до 10 років позбавлення волі.

На початку травня поточного року засуджені заповнили документи для передачі на Україну для відбування покарання.

1 червня 2016 року Верховний суд РФ відмовив у розгляді касаційної скарги на вирок О.Сенцову та О.Кольченку.

21 жовтня 2016 року С.Петухов поінформував, що РФ відмовилася передати О.Сенцова та О.Кольченка для відбування покарання на батьківщину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА