16:46 10.02.2017

Адвокат заявив про тиск на суд у справі про збитий у 2014 році бойовиками Іл-76

2 хв читати

Родичі українських десантників, які загинули внаслідок авіакатастрофи збитого бойовиками в 2014 році Іл-76, заявили про тиск на суд листами від офіцерів на підтримку обвинувачуваного генерала Віктора Назарова, написаними, на їхню думку, "під копірку".

Як розповів на прес-конференції в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю адвокат Віталій Погосян, суд вивчив усі матеріали справи і 26 січня пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

За його словами, нині почали з'являтися листи груп офіцерів, які, на думку адвоката, повністю повторюють виступ у суді захисника В.Назарова.

"У відкритому доступі є відео допиту Назарова та інших генералів саме з питання посадки літака, з питання підготовки доповіді про те, що терористи мають намір збивати літаки, що у них є ПЗРК. Хто хотів це побачити, той побачив, хто не захотів - написав ці листи. Вони є тиском на суд. Ці листи незаконні та написані не тими, хто мав би право їх писати", - зазначив адвокат.

В.Погосян зауважив, що всі автори таких листів - підлеглі В.Назарова.

Адвокат також нагадав, що обвинувачення вимагає для підсудного вісім років тюремного ув’язнення, позбавлення військового звання та всіх нагород і виплати компенсації родичам загиблих у розмірі 500 тис. грн.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 було 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ В.Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА