14:43 03.03.2017

Нацрада з телерадіомовлення не продовжила київську ліцензію "Радио Вести"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення не продовжила київську ліцензію "Радио Вести"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відмовився продовжувати ліцензію на мовлення ТОВ "ТРК "ДИВОСВІТ" (Київ, мовить під логотипом "Радио Вести"), термін якої закінчився в лютому 2017 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення регулятор прийняв на засіданні в п'ятницю.

Як зазначила під час засідання заступник голови Нацради Уляна Фещук, у разі, якщо ліцензіат порушував умови видачі ліцензії, регулятор має право не продовжувати її дію.

"Я хочу нагадати, що у компанії є чотири попередження. Одне з них було накладено через пряму мову в ефірі представників бойовиків в Донецьку, в якій були прямі заклики до сепаратизму. Друге попереджені було за перешкоджання законній діяльності Нацради, у вигляді ненадання радіостанцією запису ефіру та інших фактів. Крім того, було попередження за присутність в ефірі Тетяни Монтян, мова якої ображала честь і гідність, та не була припинена журналістом", - зазначила У. Фещук.

Як повідомлялося, 23 лютого Нацрада з телерадіомовлення відмовився продовжувати ліцензію ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Майстер", (Харків, мовить під логотипом "Радио Вести").

"Радио Вести" вийшло в ефір у березні 2014 року, входить до медіахолдингу "Вести Україна" і здійснювало мовлення у Києві, Харкові та Дніпрі. Медіахолдинг пов'язують з втікачем-екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком, що був при владі за часів президентства Віктора Януковича.

Згідно з інформацією на сайті холдингу, власником 99% ТОВ "ЄС Продакшен Груп" на кінець 2015 року було ТОВ "АйДжи Медіа Україна", яке, у свою чергу, на 100% належало Media Holding Vesti Ukraine Ltd. (Кіпр). Власником 80% кіпрської компанії був житель Авдіївки Денис Мозговий, ще 20% через компанію Nederman Limited контролювала Тетяна Александрова з Донецька.

"ЄС Продакшен Груп" в 2015 році збільшило виторг на 62,7% – до 29,36 млн грн, його чистий прибуток скоротився в 4,4 рази – до 0,56 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА