14:30 17.03.2017

Кількість скарг на зловживання у сфері інтернет-торгівлі в Україні зростає

2 хв читати
Кількість скарг на зловживання у сфері інтернет-торгівлі в Україні зростає

Питання збільшення кількості скарг на зловживання у сфері інтернет-торгівлі в Україні необхідно врегулювати на законодавчому рівні, повідомляється на сайті уряду з посиланням Державну службу з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

"Дуже часто, окрім адреси електронної пошти та номера телефону, на сайті інтернет-магазину іншої інформації не зазначається. Встановити особу продавця до придбання товару неможливо, якщо вона в добровільному порядку не надана для ознайомлення. У багатьох випадках так само її неможливо встановити і після продажу, оскільки продавець видає розрахунковий документ, що не відповідає встановленому змісту. Це робить споживача безправним під час придбання товару", - наведено в повідомленні слова в. о. заступника голови Держпродспоживслужби Лілії Стиренко.

За її словами, в 2016 році до Держпродспоживслужби надійшло 468 скарг, звернень і заяв громадян щодо порушення законодавства про захист прав споживачів із боку інтернет-магазинів, а цього року їх вже сотні.

Л.Стиренко зазначила, що користуючись тим, що під час купівлі товару через Інтернет споживач не має можливості безпосередньо ознайомитися з товаром, продавці можуть реалізовувати не лише товар неналежної якості, а й фальсифікований або контрабандний, уникаючи при цьому відповідальності.

"Недосконале законодавство, відсутність механізмів притягнення до відповідальності недобросовісних суб'єктів господарювання суттєво знижує можливості громадян захистити свої права та унеможливлює проведення Держпродспоживслужбою повного та об'єктивного розгляду скарг споживачів та здійснення відповідних перевірок", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА