15:13 21.04.2017

СБУ повідомляє про затримання ключового фігуранта у справі про розкрадання 787 млн грн НБУ під керівництвом Курченка

2 хв читати
СБУ повідомляє про затримання ключового фігуранта у справі про розкрадання 787 млн грн НБУ під керівництвом Курченка

Працівники Служби безпеки України затримали в Сумській області одного з ключових фігурантів справи про розкрадання грошей Національного банку України під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка.

"Під час досудового розслідування... правоохоронці задокументували, що зловмисник за вказівкою Курченка придбав підставне підприємство. Через низку фінансових оборудок протягом 2012-2013 рр. за допомогою цієї комерційної структури учасники угруповання на чолі з Курченком заволоділи майже 800 млн грн Нацбанку України", - повідомляє прес-центр СБУ.

Досудове розслідування було відкрито за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

"На виконання доручення Генеральної прокуратури оперативники спецслужби встановили, що ділок переховується від слідства в одному з дачних будинків на території Охтирського району Сумщини, та затримали його", - розповіли в СБУ.

Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочинів та доправлено до Києва для обрання судом запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Голосіївський райсуд Києва 14 липня 2016 року обрав запобіжний захід двом екс-чиновникам Нацбанку України - колишньому заступнику голови Олексію Ткаченку та колишньому директору генерального департаменту банківського нагляду Роману Яковлеву у вигляді арешту з правом внесення застави. Згідно з рішенням суду, для О.Ткаченка було обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб ув’язнення або 20 млн грн застави, для Р.Яковлева - 60 діб ув’язнення або 10 млн грн застави.

Двох колишніх високопоставлених чиновників НБУ затримано за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації та злочинах, що здійснюються такою організацією), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України".

Йдеться про незаконне привласнення ними коштів НБУ у розмірі 787 млн 396 тис. 148 грн, наданими ПАТ "Реал Банк" у вигляді стабілізаційного кредиту. У документі також зазначено, що при цьому О.Ткаченко та Р.Яковлев діяли "у складі злочинної організації" з бізнесменом Сергієм Курченком, екс-главою НБУ Ігорем Соркіним та екс-головою правління Реал Банку Володимиром Агафоновим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА