16:24 21.04.2017

Міністри Омелян, Жданов і нардепи з "Народного фронту" заявили про намір узяти екс-нардепа Мартиненка на поруки

2 хв читати
Міністри Омелян, Жданов і нардепи з "Народного фронту" заявили про намір узяти екс-нардепа Мартиненка на поруки

Народні депутати з фракції "Народний фронт" у Верховній Раді та деякі члени Кабінету Міністрів заявили про намір просити суд узяти на поруки колишнього депутата Миколу Мартиненка.

"Я вже брав на поруки Юрія Сиротюка (член ВО "Свобода - ІФ). Він ходив на всі судові засідання. Я думаю, що Микола Мартиненко також не підведе нас, якщо ми візьмемо його на поруки", - сказав міністр спорту Ігор Жданов журналістам біля будівлі суду в п'ятницю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", намір просити суд віддати на поруки колишнього колегу так само висловили міністр інфраструктури України Володимир Омелян, народні депутати Микола Княжицький, Павло Пинзеник, Георгій Логвинський.

У свою чергу народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець також заявив, що підпишеться під зверненням до суду з тим, щоб його колишнього колегу віддали на поруки.

Л.Ємець пояснив: "Йдеться про те, що вчора до Мартиненка незаконно застосували статтю Кримінального процесуального кодексу в частині затримання... застосування 208 статті - там є виключно три пункти, за якими особу може бути затримано без рішення суду. Два з них стосуються затримання на місці скоєння злочину, а третій - це у разі, якщо особа має намір утекти".

Нардеп наголосив, що дії М.Мартиненка, зокрема, те, що він відмовився від депутатського мандата, свідчать про протилежне, і колишній парламентар не мав наміру втікати.

Крім того, до суду перед засіданням з обрання запобіжного заходу М.Мартиненку прибула міністр освіти Лідія Гриневич і деякі народні депутати з "Народного фронту", не рахуючи вищезгаданих.

Як повідомлялося, 20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали двох осіб - екс-нардепа, колишнього голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненка та одного його спільника - за підозрою в скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Ними була здійснена розтрата коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann. Затриманим повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

М.Мартиненко заявив, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару та відвернення уваги від провалів НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА