14:27 24.04.2017

Абромавичус подав апеляцію щодо позову Кононенка

2 хв читати
Абромавичус подав апеляцію щодо позову Кононенка

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус подав апеляцію щодо позову заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка до Апеляційного суду Києва, повідомив він на сторінці в соцмережі Facebook.

"Я абсолютно не погоджуюся з некваліфікованим та упередженим розглядом справи Печерським судом та подаю апеляцію", - йдеться в оприлюдненій офіційній заяві екс-міністра.

Як зазначив А.Абромавичус, у четвер, 13 квітня, Печерський суд Києва виніс упереджене рішення у справі про захист честі І.Кононенка всупереч наявним матеріалам у справі.

На думку екс-міністра та його захисників, суддя поспішала під час розгляду справи: не задовольнила жодного клопотання адвокатів і не використала достатньо часу на дослідження наданих доказів та на опитування відповідача.

А.Абромавичус наголошує, що його адвокати надали чіткі докази щодо кожного твердження з прес-конференції, щодо якої позивається І.Кононенко, проте вони не зацікавили ні суддю, ні представника опонентів.

У зв'язку з цим колишній міністр економічного розвитку заявив про упередженість судового розгляду та створення видимості процесу із наперед відомим результатом. Він закликав громадськість звернути увагу на розгляд цієї справи та пообіцяв оперативно інформувати про хід її розгляду в апеляційній інстанції.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України з лютого 2016 року веде кримінальне провадження за фактами, озвученими тодішнім главою МЕРТ А.Абромавичусом (щодо можливого втручання в роботу МЕРТ із боку народного депутата Ігоря Кононенка та інших осіб). 22 квітня 2016 року САП направила до Солом’янського суду Києва обвинувальний акт у рамках цієї справи стосовно Андрія Пасішника.

Солом’янський райсуд Києва 13 березня 2017 року знову відклав розгляд кримінального провадження за обвинуваченням А.Пасішника в спробі впливу на міністра економічного розвитку і торгівлі України з метою прийняття ним незаконного рішення.

Нині А.Пасішник обіймає посаду першого заступника гендиректора ПАТ "Укртранснафта". На початку 2016 року обіймав посаду виконавчого директора НАК "Нафтогаз України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА